Magyar foci

Renitens játékosból lett NB I-es rekorder a Kassait megelőző bíró

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Solymosi Péter büszke rá, hogy vasárnap ő lett minden idők legtöbb NB I-es labdarúgó-mérkőzésén közreműködő játékvezető.

„Nagyon szép szám, de nem gondolom, hogy ettől több vagy jobb bíró lennék. Mindenesetre nagyon örülök neki” – mondta az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a 48 éves játékvezető, aki 1995-ben tette le a vizsgáját.

Solymosi arról is beszélt, hogy keserédes emlékű számára a 2002. április 10-én vezetett első élvonalbeli mérkőzése, mivel az MTK-Sopron találkozó egyetlen gólját az azóta elhunyt Zavadszky Gábor szerezte, míg a soproniak kispadján az a Simon Tibor ült, aki 13 nappal a meccs után halt meg.

Talán kicsit sokat is beszélek a játékosokkal. Labdarúgóként megyei első osztályig jutottam, renitens típus voltam, talán ezért is értek szót a hasonló futballistákkal

– válaszolt a játékvezetési filozófiáját firtató kérdésre Solymosi, akiben nincs hiányérzet, hogy nem lett FIFA-bíró.

A szakács végzettségű sportember elárulta, ha befejezi bírói tevékenységét, szeretne visszatérni szakmájához, illetve a bírók utánpótlásképzésében is szerepet vállal.

Solymosinak vasárnap a Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC találkozó volt a 324. mérkőzése az NB I-ben, ezzel Kassai Viktort előzte meg az örökrangsorban.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik