Magyar foci

Kilencgólos, őrült meccset nyert meg az Újpest

Nem akármilyen mérkőzéssel búcsúzott el a szezontól az Újpest és a ZTE labdarúgócsapata: a Megyeri úti csatát a hazaiak 5-4-re nyerték meg.

Kapcsolódó
A hajrában fordított, pontrekordot állított fel a bajnok Ferencváros
Szerhij Rebrov csapata megdöntötte saját 76 pontos csúcsát.

A zalaiak szereztek korai vezetést újpesti labdavesztés után a lényegében már tét nélküli találkozón, ám a lila-fehérek még az első játékrészben fordítottak a pályafutása során először duplázó – a szezonban korábban két gólnál járó – Nemanja Antonov vezérletével, írta az MTI.

A második játékrészben Szánthó Regő is megszerezte második találatát egy pazar szabadrúgásból, majd egyenlített is a ZTE. Az Újpest azonban nem tett le a győzelem megszerzéséről, és az előrehúzódó Kire Ristevski révén 4-3-as előnybe került.

A vendégek viszont – röviddel egy kihagyott büntető után – szerencsésen megpattanó találattal ismét egalizáltak. A gólokban és fordulatokban gazdag bajnoki csattanóját Giorgi Beridze szolgáltatta, és a találkozó kilencedik gólját megszerezve beállította a végeredményt.

NB I, 33. forduló

Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 5-4 (3-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) – Beridze, Simon (Szakály, 56.)
Zalaegerszeg: Demjén – Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati – Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta
gól: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Risztevszki (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
sárga lap: Beridze (9.), Simon K. (30.), Kutrumpisz (77.), Antonov (87.), illetve Németh E. (34., 88.), Kálnoki-Kis (39.), Tajti (75.)
piros lap: Németh E. (88.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik