Magyar foci

18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül mehetnek a budapesti Eb-meccsekre

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján megerősítették azt, amit Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondott:

a Magyarországon élő fiatalkorúak védettségi igazolvány nélkül mehetnek majd a budapesti Európa-bajnoki mérkőzésekre.

Ami a külföldről érkező szurkolókat illeti, a Magyarországra való belépés előtti 72 órából rendelkezniük kell egy negatív PCR-teszttel, annak birtokában mentesülhetnek a karantén alól, írja az UEFA honlapja.

Magyarországon a tervek szerint a 4 millió beoltott elérésekor védettségi igazolvánnyal már látogathatóak lesznek a sportesemények is, így szurkolók előtt érhet véget többi között az NB I, és lehetnek nézők a Magyar Kupa döntőjén is.

Kapcsolódó
Nézők előtt fejeződhet be az NB I
Védettségi igazolvány kell majd hozzá.

Fontos információ még az Eb-vel kapcsolatban, hogy a Follow My Team-jegyek megszűnésével növekszik az Eb-résztvevő csapatok számára biztosított jegyek száma. Ezeket a májusban induló jegyértékesítési körben lehet majd megvásárolni, hívta fel rá a figyelmet a magyar szövetség a Facebook-oldalán.

A tavaly nyárról elhalasztott labdarúgó-Eb-t június 11. és július 11. között rendezik. A magyar válogatott itthon fogadja az Európa-bajnok portugálokat és a világbajnok franciákat, míg a németekkel Münchenben játszunk. A rendező városok közül egyedül Budapest volt, amely teltházas mérkőzések megrendezését ígérte, igaz, azóta az angolok már jelezték, örülnének, ha majd a Wembley is megtelhetne a döntőre.

Kapcsolódó
Megvan az összes mérkőzés helyszíne a foci Eb-n
Bilbao és Dublin helyett kellett új stadionokat választani.

Angliában múlt vasárnap, az FA Kupa elődöntőjében korlátozott számban már lehettek nézők a lelátón.

Olvasói sztorik