Nemzetközi foci

Megvan az összes mérkőzés helyszíne a foci Eb-n

Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images
Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy döntésre jutott az összes Eb-helyszínről.

Bilbao és Dublin is vállalt eredetileg mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, azonban egyik város sem garantálta, hogy nézők előtt rendezzenek mérkőzést. A baszkokat Spanyolországon belül váltották le, a pletykák igaznak bizonyultak és Sevillába kerültek át a találkozók. A dublini találkozók ezzel ellentétben Szentpétervárott lesznek végül, így az orosz város hét mérkőzésnek ad majd otthont. A harmadik veszélyeztetett város München volt, de a német szövetség végül legalább 14 500 szurkoló beengedését garantálta.

A város vezetői perrel fenyegetik az európai szövetséget (UEFA) a szerintük egyoldalú, Bilbao imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, ám a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül tudják ezt megtenni. Baszkföld a járvány által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban.

Az Eb-t június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Sevillában és Glasgow-ban rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Olvasói sztorik