Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Megvan az összes mérkőzés helyszíne a foci Eb-n

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy döntésre jutott az összes Eb-helyszínről.

Bilbao és Dublin is vállalt eredetileg mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, azonban egyik város sem garantálta, hogy nézők előtt rendezzenek mérkőzést. A baszkokat Spanyolországon belül váltották le, a pletykák igaznak bizonyultak és Sevillába kerültek át a találkozók. A dublini találkozók ezzel ellentétben Szentpétervárott lesznek végül, így az orosz város hét mérkőzésnek ad majd otthont. A harmadik veszélyeztetett város München volt, de a német szövetség végül legalább 14 500 szurkoló beengedését garantálta.

A város vezetői perrel fenyegetik az európai szövetséget (UEFA) a szerintük egyoldalú, Bilbao imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, ám a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül tudják ezt megtenni. Baszkföld a járvány által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban.

Az Eb-t június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Sevillában és Glasgow-ban rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!