Magyar foci

Rebrov szerint egyre több magyar csapat szerepelhet a nemzetközi kupasorozatokban

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A fradi.hu exkluzív interjút közölt Szerhij Rebrovval. A 32. bajnoki címét hétvégén az Újpest ellen bebiztosító labdarúgó klub ukrán edzője nyolc legfontosabb mondatát gyűjtöttük ki.

Kapcsolódó
Felcsúton ütötte ki a ZTE a Puskás Akadémiát
Elég nagy pofonba szaladt bele Hornyák Zsolt csapata.
  1. Biztos vagyok benne, hogy a szezon végén mindenki örömmel gondol majd vissza arra, hogy a mostani idényben háromszor is győzni tudtunk az Újpest ellen.
  2. Úgy tudom, hogy a játékosok együtt ünnepeltek, én viszont otthon töltöttem az este hátralévő részét.
  3. Elsőként a fiamat hívtam fel, aki Londonban él. Vele beszélgettem, természetesen ő is gratulált nekem.
  4. A csapat az elmúlt években tökéletesen átvette a futballról alkotott filozófiámat, az új játékosok is gyorsan megértették és megtanulták, hogy mit várok el tőlük.
  5. Ahogy elnézem a riválisok fejlődését, nem volna meglepő, ha a következő években egyre több magyar együttes szerepelhetne a nemzetközi kupasorozatokban is.
  6. A harmadik év azért volt nehezebb, mert a többi csapat is rendkívül motivált volt, hogy legyőzzön bennünket.
  7. Ahogy elnézem, a Ferencváros számára nem lesz egyszerű fenntartani ezt a dominanciát, hiszen a Puskás Akadémia és a Fehérvár is arra készül, hogy megszerezze az elsőséget. A következő idény biztosan nagyon érdekes lesz!
  8. Számomra mindig az a legfontosabb cél, bárhol is dolgozzak éppen, hogy megnyerjem a bajnokságot, éppen ezért nagy öröm, hogy a Ferencvárosnál mindhárom idényemben sikerült a pontverseny élén zárni.

(Az ötödik pont nyilván nem állja meg a helyét, de alighanem arra gondolt az ukrán edző, hogy egyre messzebb juthatnak a magyar csapatok a nemzetközi porondon – a szerk.).

Olvasói sztorik