Magyar foci

Szabiccsal kupadöntőt játszhat a Fehérvár

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a Magyar Kupa döntőjében.

Az MTK szerzett vezetést, egy fehérvári szabadrúgás a hazaiak kapusának zsákmánya lett, majd a kirúgás után Nego pocsék levétele sokba került a Fehérvárnak, mert Schön pazar átvétellel került lépéselőnybe, és szépen fejezte be az akciót.

Érdekes góllal egyenlített a Fehérvár, Bolla próbálta kitenni a labdát jobbra, de az egy védőről lepattant, majd a passz pillanatában lesen álló Funsho beleért, de a játék mehetett tovább, Bolla pedig gyorsan elvette társától a labdát, és kiegyenlített.

Meglehetősen vitatható szituáció, hiszen az MTK-védő nem tudatosan továbbította a labdát, vagyis amikor a lesen álló Funshóhoz került a labda, azzal a fehérvári légiós hirtelen passzívból aktív szereplővé vált, és ezáltal előnyt szerzett a leshelyzetéből, így kifelé járhatott volna szabadrúgás. De az ítélet gól volt.

A második félidőben jóval egyszerűbb körülmények közepette született meg a második Vidi-gól: Stopira beadása után a Funsho által lefejelt labda Nikolics elé került, aki ballal bevágta.

A döntőben az Újpest lesz a Fehérvár ellenfele. A két csapat idei mindhárom meccsét a Vidi nyerte, ráadásul mindegyiket elég komoly különbséggel (5-1, 5-0, 4-0), de a lilák most kaptak egy nagy lehetőséget azzal, hogy a kupadöntőben visszavághatnak ezekért.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus,
v.: Farkas
MTK: Somodi – Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., 46.) – Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) – Varga R., Prosser D., Schön.
Fehérvár: Kovács D. – Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira – Funsho, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak – Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.).
gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)
sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Funsho (74.), Rus (81.), Fiola (87.)

Olvasói sztorik