Magyar foci

Gyenge meccsen jutott kupadöntőbe az Újpest

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az Újpest jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe, miután szerdán 1-0-ra legyőzte idegenben a Kisvárdát. Az ellenfél a csütörtöki MTK-Fehérvár párharc győztese lesz.

Az első elődöntőn mindössze három magyar játékos lépett pályára kezdőként, mindhárman a kisvárdai csapatban: Dombó Dávid, Kovácsréti Márk és az ukrajnai születésű Hej Viktor.

Kapcsolódó

Ami a szeles időben rendezett meccset illeti, az első félidőben volt pár kósza kísérlet, de a csapatok egyszer sem találták el a kaput. A második félidő elején aztán egy-egy védést kellett bemutatniuk a kapusoknak, majd az 54. percben az Újpest megszerezte a vezetést: Beridze vezette rá a labdát Enére, a kisvárdai védő aztán nem tudott szerelni, sőt még el is esett, az újpesti játékos pedig így a tizenhatoson belülre érve a hálóba lőtt.

A következő érdekes jelent a 63. percben történt, egy magas labdát tolt meg a szél, a kapujából kirontó Pajovic pedig a tizenhatoson kívülre nyúlva ütötte el azt, de a hazaiak hiába reklamáltak, elmaradt a fújás. A későbbiekben is rengeteg hibával játszott a két csapat, hátránya miatt a Kisvárda volt, amely próbált menni előre, de gyakorlatilag komoly hazai helyzet nélkül pörgött le a mérkőzés.

Az Újpest története során tízszer nyerte meg a Magyar Kupát és hétszer volt ezüstérmes.

MOL Magyar Kupa, elődöntő

Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)

 

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus – Karabeljov, Hej – Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicic, 61.) – Viana (Jelena, 72.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Kutrubisz, Kastrati, Antonov – Croizet (Szakály P., 59.), Onovo, Mitrovic – Beridze, Tallo (Bacsa, 86.)

 

gólszerző: Beridze (54.)

sárga lap: Matheus (93.), illetve Kutrubisz (69.)

Olvasói sztorik