Magyar foci

Hosszabbított a Fradi egyik kulcsembere

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A második ferencvárosi időszakát töltő Somália meghosszabbította szerződését, a brazil középpályás a következő idényben is Szerhij Rebrov edző rendelkezésére áll majd, írta a Fradi.hu portál.

Kapcsolódó
Már szombaton bajnok lehet a Fradi
Ha így lesz, akkor olyan sorozatot hoz össze, amelyre 14 éve nem volt példa itthon.

„Somália már hosszú ideje meghatározó tagja a csapatunknak. Továbbra is olyan állapotban van, hogy segítségünkre lehet a céljaink elérésében. Örülök, hogy a jövőben is együtt dolgozhatunk. Folyamatosan láthatjuk, hogy mind emberileg, mind szakmailag értékes tagja az együttesünknek.

Nemzetközi szinten is meghatározó futballista, ezt megtapasztalhattuk a Bajnokok Ligája-csoportkörös mérkőzéseken is. Jó erőállapotban van, bízunk benne, hogy az eddig látott kvalitást tudja megmutatni a jövőben is

– nyilatkozta a 2016-ban és 2020-ban is magyar bajnokságot nyert labdarúgóról Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere.

Somália 2011-ben csatlakozott először a Ferencvároshoz, 2015-ben a francia élvonalban szereplő Toulouse csapatához szerződött. Három Franciaországban eltöltött év után Szaúd-Arábiába, a Shabab együtteséhez igazolt, és 2020 januárjában tért vissza korábbi sikerei helyszínére.

A 2020-21-es bajnoki idényben eddig 19 mérkőzésen lépett pályára, melyeken összesen három gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában 11 mérkőzésen szerepelt.

Olvasói sztorik