Magyar foci

A Diósgyőr ugyanannyit költ majd az NB II-ben is, ha kiesik

Szirtesi László/Getty Images
Szirtesi László/Getty Images

A sereghajtó Diósgyőrnél már készülnek arra a forgatókönyvre is, hogyha a csapatnak nem sikerül bennamradnia az NB I-ben, tudatta Sántha Gergely, a klub elnöke.

Kapcsolódó
Már szombaton bajnok lehet a Fradi
Ha így lesz, akkor olyan sorozatot hoz össze, amelyre 14 éve nem volt példa itthon.

Ugyan nincs teljesen kilátástalan helyzetben az NB I-ben a DVTK, de a mutatott játék nem meggyőző, legutóbbi öt bajnokiján nyeretlen maradt és a Magyar Kupából is kiesett. Sántha a klub honlapján közölte, hogy a csapat háza táján a körülmények biztosítottak, de mindenre fel vannak készülve.

Amennyiben a legrosszabb eset következik be, és a csapat a második vonalba kényszerül, akkor a tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás. Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad

– mondta az elnök a dvtk.hu-nak.

Az OTP Bank Ligában hat forduló van hátra, a Diósgyőrnek ennyi ideje van két csapatot megelőznie. A másik kiesőhelyen álló csapat, a Budafok három ponttal, a még bennmaradó tizedik helyezett Zalaegerszeg hat ponttal előzi meg a DVTK-t.

Olvasói sztorik