Magyar foci

“A játékvezetőktől elvárható, hogy a játékért és ne annak elrontásáért működjenek”

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Nincs könnyű helyzetben a Budafok élvonalbeli labdarúgócsapata, amely az NB I utolsó hat fordulójának az utolsó előtt helyről vág neki. Oláh Lóránt sportigazgató szerint nem adják fel, harcolnak a végsőkig. Már csupán azért is, mert az előrelépés kézzelfogható.

„Két évvel ezelőtt az NB II tizennegyedik helyén álltunk, most pedig négy játékosunk szerepelt a korosztályos kontinenstornán és az élvonalbeli tagságunk megőrzéséért játszunk. Ez egy óriási előrelépés” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Oláh utalva arra, hogy az U21-es Európa-bajnokságon a magyarok bő keretében öt plusz egy budafoki kapott helyet.

Közülük Bese Balázs, Huszti András, Csonka András és Skribek Alen pályára is lépett.

A világbajnoki selejtezők szünetében a játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közül is többen megfertőződtek a koronavírussal, így az előzmények ismeretében különösen nagy dolognak tartja, hogy múlt vasárnap jó első félidőt sikerült produkálni a Fradi ellen. Szerinte a 0-4-es vereség túlzó a játék képét tekintve, mint ahogy Huszti András piros lapja is.

„Sajnos nem először fordul elő, hogy a játékvezetők olyan esetekben sújtanak minket eredményt befolyásoló ítéletekkel, amikor mérlegelési lehetőségük van. Itt nem egyértelmű szituációkról, durva, szándékos és sérülésveszélyes megmozdulásokról van szó. Sem vasárnap, Huszti András kiállításánál, sem korábban Újpesten, Kulcsár Kornél piros lapjánál nem történt olyan, amit egyértelműen ilyen súlyos módon kellett volna büntetni.

Ezeket a döntéseket megmosolyogja az, aki valaha is futballozott és reálisan értékel. Félreértés ne essék, nem mentem fel a játékosainkat, de a játékvezetőktől elvárható, hogy a játékért és ne annak elrontásáért működjenek.

Oláh hozzátette, minden nehézség ellenére maximálisan bíznak a játékosokban.

„Hiszünk egymásban és abban, hogy sikerül bennmaradnunk az élvonalban. Sok nehéz feladatot megoldottunk már együtt és most sem adjuk fel. A végsőkig fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a célunkat.”

Olvasói sztorik