Magyar foci

Megvan, melyik két válogatott ellen készül a magyar csapat az Európa-bajnokságra

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

A magyar labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést játszik majd a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt, adta hírül a magyar szövetség (MLSZ).

Marco Rossi csapata a Ciprussal június 4-én, míg Írországgal négy nappal később találkozik majd.

Ciprus néhány napja döntetlent ért el az Eb-résztvevő Szlovákia ellen, a vb-döntős horvátoktól pedig mindössze egy góllal kapott ki, míg Szlovéniát legyőzte. Írország az Eb-pótselejtezőben büntetőkkel maradt alul Szlovákiával szemben, a vb-selejtezőket pedig két vereséggel kezdte.

Egy felkészülési időszakra fontos, hogy az ember olyan ellenfeleket válasszon, amelyek nem is túl erősek és nem is túl gyengék. Ciprus legutóbbi eredményei beszédesek, az írekről pedig tudjuk, csak hajszálon múlt, hogy nem jutottak ki az Eb-re, így tehát két olyan csapattal találkozunk majd, amelyek jól fel tudnak minket készíteni az egy héttel későbbi első Eb-meccsünkre

– mondta Rossi az ellenfelek kiválasztásáról.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a válogatott programja még nem végleges, annak részleteit a koronavírus-járvány is módosíthatja, de várhatóan az OTP Bank Liga május 8-i befejezését követően egy héttel találkoznak a keret itthon játszó tagjai Telkiben, míg a légiósok saját bajnokságuk végeztével csatlakoznak majd az összetartáshoz.

Olvasói sztorik