Magyar foci

„Három pontért jöttünk, három ponttal megyünk”

Andreas SOLARO / AFP
Andreas SOLARO / AFP
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-s győzelmet aratott vasárnap San Marino vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

„Mondtam, hogy két kellemetlen meccs jön, akkor is, ha nagy a különbség a csapatok között. Nehéz az ilyen türelemjáték. Ha nem megy, elkezdesz idegeskedni, hibázol. Nem egyszerű. Ezért is tartom fontosnak, hogy nyertünk. Három pontért jöttünk, három ponttal megyünk” – jelentette ki Szalai Ádám, az első gól szerzője az M4 Sport kamerái előtt.

Kapcsolódó
Orbán és Sallai sem játszhat Andorrában
A német klubokkal történő megállapodás szerint csak két meccs jutott nekik a válogatottban.

„A második félidőben jobban benyomtuk őket a kapu elé. De van hiányérzetem, még több helyezett kellett volna kialakítani, még több góllal kellett volna nyernünk. De nagyon jól játszottunk, mi birtokoltuk a labdát, kézben tartottuk a meccset, rúgtunk három gólt, nyertünk. Készülünk a következő mérkőzésre. Azért megyünk Andorrába, hogy kijavítsunk néhány évvel ezelőtti hibát, és győzelemmel utazzunk haza” – nyilatkozta a második gól szerzője, a két büntető kiharcoló, de egyet ki is hagyó Sallai Roland.

A csereként pályára lépett Nikolics Nemanja is azt emelte ki, hogy a második félidőben sikerült többet tenni a győzelem érdekében.

„Akkor többet mozogtunk, a szélsők gyakrabban léptek fel, így több beadás jött. Nyomtunk, próbálkoztunk, de a legfontosabb az volt, hogy megvan a győzelem. Andorra ellen nehezebb lesz, mert jobb csapat, mint San Marino. De a saját stílusunkat próbáljuk képviselni, dominálni akarunk és nyerni.”

A mérkőzésen Géresi Krisztián személyében újoncot is avatott a szakvezetés.

„Hálás vagyok a szövetségi kapitánynak, hogy bemutatkozhattam. Egy éve még azon gondolkodtam, abbahagyom a játékot, nagyot fordult velem a világ” – mondta.

Olvasói sztorik