Élő Magyar foci

Megszenvedett a válogatott a San Marinó-i győzelemért

Marco Vasini / MTI / AP
Marco Vasini / MTI / AP
Két büntetőt belőtt, egyet kihagyott a magyar labdarúgó-válogatott, amely végül Szalai Ádám, Sallai Roland és Nikolics Nemanja góljaival 3-0-s győzelmet aratott San Marinóban a világbajnoki selejtezők 2. fordulójában.

A csütörtöki, lengyelek elleni mérkőzéshez képest hét helyen változtatott Marco Rossi szövetségi kapitány: a védelemben Willi Orbán és Szalai Attila, míg a csatársorban Sallai Roland és a csapatkapitány Szalai Ádám őrizte meg helyét.

Lassú csordogálással kezdődött meg a mérkőzés, ha nincs a San Marinó-i védő, Manuel Battistini buta szabálytalansága Sallaival szemben, ki tudja, meddig maradtunk volna gól nélkül.

Így viszont Szalai Ádám köszönte a lehetőséget és megszerezte a vezetést (0-1).

Az előnyünk nőhetett is volna, a 20. percben Sallai 18 méteres szabadrúgása a sorfalban felugró Filippo Fabbri kezén pattant meg, ez is tizenegyes. Ezúttal Sallai vállalta, de a jobb alsó sarokra vetődő Elia Benedettini ujjheggyel szögletre tolta a labdát.

A félidő második felében még Szalai Ádám szerzett egy gólt, de azt les miatt a bíró érvénytelenítette. Hiába volt 78 százalékban a magyaroknál a labda, a szünet előtt akadtak olyan pillanatok, amikor már a hazaiak is tudták kicsit játszadozni.

A szünetben Rossi behozta Nikolics Nemanját és Kalmár Zsoltot, de sok haszna nem volt: ugyan birtokoltuk a labdát, de ilyen betömörülő, a 16-oson belül élethalál harcot folytató ellenféllel szemben egyikük erőssége sem domborodhatott ki.

Egészen a 71. percben, amikor aztán megtört a jég, Botka Endre előreívelt labdájára a kapus rosszul mozdult ki, Sallai pedig öt méterről a hálóba fejelt (0-2).

A végére még jutott egy újabb büntető, azt Nikolics Nemanja harcolta ki, és lőtte be (0-3).

A kötelező győzelem megvolt, jöhet a keddi, andorrai fellépés.

A csoport másik mérkőzésén Lengyelország 3-0-ra verte Andorrát.

Vb-selejtező, I csoport, 2. forduló

San Marino – Magyarország 0-3 (0-1)
Serravalle, zárt kapu
v.: Walsh (skót)
San Marino: E. Benedettini – Manuel Battistini, Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (Bernardi, 80.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár, 46.), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 62.), Cseri (Nikolics, 46.), Varga K. (Varga R., 72.) – Sallai, Szalai Á. (Géresi, 85.)
gól: Szalai Á. (13., 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88., 11-esből)

 

Lengyelország – Andorra 3-0 (1-0)
gól: Lewandowski (30., 55.), Swiderski (88.)

 

Albánia – Anglia 0-2 (0-1)
gól: Kane (38.), Mount (63.)

 

Az állás:
1. Anglia 6 pont
2. Lengyelország  és Magyarország 4-4 (6-3)
4. Albánia 3
5. Andorra 0 (0-4)
6. San Marino 0 (0-8)

Futballidő

Nagyszerű idő van Serravaléban, a +11 Celsius-fok ideálisnak mondható.

Egyelőre ez a legfontosabb információ, mert semmi sem történt a pályán.

Még gólt sem kaptunk

A magyar válogatott eddig négyszer játszott San Marino ellen, minden alkalommal tétmérkőzésen. A 2004-es Eb-selejtezőkön előbb Gera Zoltán triplájával 3-0-ra nyertünk otthon, majd a kétgólos Lisztes Krisztián vezérletével 5-0-ra idegenben.

Egy újabb Európa-bajnoki kvalifikáció során aztán 2010 októberében Szalai Ádám triplázott a 8-0-s meccsen, a legutóbbi, 2011. június 7-i, idegenbeli mérkőzésen pedig Lipták Zoltán, Szabics Imre és Koman Vladimir találataival alakult ki a 3-0-s végeredmény.

Angol siker

A csoportban egy meccset már lejátszottak vasárnap, azon Anglia 2-0-ra győzött Albániában. A Lengyelország–Andorra összecsapás 20.45-kör kezdődik.

Ismerősök randevúja

„A San Marinó-iak szövetségi kapitányával, Franco Varellával többször is találkoztam azóta, hogy edzőm volt a Bresciban, kiváló a kapcsolatunk, az elmúlt években többször is összefutottunk, ha volt rá lehetőségünk. Szakmailag és taktikailag egyaránt nagyszerűen felkészült szakemberről beszélünk, aki biztosan minden megtesz majd, hogy megpróbálja megnehezíteni az életünket” – idézte az Mlsz.hu Marco Rossit, a magyarok szakvezetőjét.

„Akkor leszek elégedett, ha a fiúk képesek lesznek felvenni a ritmust a magyarokkal” – mondta Franco Varrella, a hazaiak szövetségi kapitánya.

Megváltozott kezdőcsapat

Ahogy ígérte, több helyen is változtatott a kezdőcsapatán Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki San Marino ellen Sigér Dávidnak, Gazdag Dánielnek, Cseri Tamásnak és Varga Kevinnek is bizalmat szavazott.

Olvasói sztorik