Magyar foci

„Ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Nagyot küzdött, de pontot nem tudott szerezni a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Románia ellen, így minden esélye elúszott a továbbjutásra az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó
Emberhátrányban is közel állt a bravúrhoz Románia ellen az U21-es válogatott
Ugyan 10 emberrel sikerült megszerezni a vezetést, de Románia jól hajrázott.

Gera Zoltán szövetségi edző a 2-1-es vereség után kiemelte, büszke a játékosaira, hiszen nagyot küzdöttek emberhátrányban is.

Bosszantó, hogy pontrúgásból gólt kaptunk, és nagyon sajnálom a csapatot, hogy a vezetés megszerzése után nem tudtunk legalább döntetlent elérni. Elmondtam viszont a játékosoknak is az öltözőben, hogy bebizonyították, ilyen fiatalon is jó teljesítményekre is képesek.

A korábbi válogatott csatár az M4 Sportnak elmondta, a románok rájátszottak a szabálytalanságokra, de erre számítottak.

„Amikor az ember lendületben van, nem ér oda, nem húzza vissza a lábát, akkor jönnek a sárga lapok. Gyorsabb volt az ellenfél, valahogy meg kellett állítani őket.”

A csapatkapitány Bolla Bendegúz a lefújást követően elmondta, készültek rá, hogy ilyen intenzív mérkőzést fognak játszani.

„Tudtuk, hogy sok harc lesz, nagyon tüzes meccs volt ez. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és azt gondolom, ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha… Ebből is tanulnunk kell” – nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapján.

A magyar gól szerzője, Csonka András úgy érezte, nagy nyomást helyezett a csapatra a román válogatott, ami fokozódott a találata után.

„Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy legalább egy pontot szerettünk volna elhozni. Küzdöttünk végig, de sajnos ez mégsem sikerült. Akkor tudnék örülni a gólomnak, ha nem kaptunk volna ki” – mondta.

U21-es Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Magyarország – Románia 1-2 (0-0)
gól: Csonka (55.), illetve Matan (70.), Pascanu (87.)
piros lap: Szőke (42.)

Olvasói sztorik