Magyar foci

Mutu: Jobb a csapatunk, mint a magyaroknak

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A részben hazai rendezésű U21-es Eb-n a második fordulóban Romániával játszik a magyar csapat.

Normális esetben telt ház és pokoli hangulat fogadná a csapatokat a nemrég átadott Bozsik Arénában, de a kispesti stadionban a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők. Gera Zoltán a magyar csapat szövetségi kapitánya azt várja, hogy a németek elleni, háromgólos vereséggel végződő nyitány után ezúttal bátrabb játékot lásson a fiaitól.

Kapcsolódó
Gera bátrabb játékot szeretne látni a románok elleni Eb-meccsen
A németek elleni 0-3 sokat kivett a csapatból, ezért lesznek változtatások a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú meccsen.

A románok szövetségi kapitánya az az Adrian Mutu, aki játékosként megfordult többek között az Interben, a Parmában, a Chelsea-ben, a Juventusban és a Fiorentinában is.

A magyarok elleni mérkőzés nagyon magas érzelmi töltettel bír. Nem lesz könnyű, mind a két csapat ambiciózusan fog játszani, remélem, mi nyerünk. Jobb csapatunk van, remélem, ezzel a fiúk is tisztában vannak, én bízom bennük. A magyar válogatott meg akarja ragadni az utolsó lehetőséget, hogy továbbjusson a csoportból, emiatt is nagyon motivált lesz

– idézte Mutu nyilatkozatát az NSO.

Mutu egyik játékosa, a spanyol másodosztályú Ponferradinában légióskodó védő, Alexandru Pascanu azt mondta, nehezebb meccsre számít, mint amilyen a hollandok elleni volt, amely 1-1-re végződött.

A románok a 2019-es U21-es Eb-n az elődöntőig jutottak – akkor azoktól a németektől kaptak ki, akik most csoportellenfélnek számítanak –, és Pascanu fogadkozott, hogy idén szeretnék felülmúlni a két évvel ezelőtti szereplésüket.

A magyar-román meccs szombaton 18 órakor kezdődik.

Olvasói sztorik