Magyar foci

A DVTK edzőjének kemény kritikája: Még egy utcai csapatnál is nagyobb a küzdelem

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Egyelőre képtelen a komolyabb előrelépésre a Diósgyőr az NB I-ben, amely a Fehérvár elleni győzelme óta lejátszott négy bajnokiján csak három pontot szerzett, így továbbra is az utolsó és három pont a lemaradása a bennmaradást érő helyektől. Szombaton a Budapest Honvéd ellen játszott 0-0-át csapat, amely után a vezetőedző, Zoran Zekic azt mondta, jobb volt az ellenfél, simán el is veszíthették volna a meccset.

Kapcsolódó

„Egyedül Marko Malenica nyújtott olyan teljesítményt, ami elég a bennmaradáshoz. Ki lehet kapni, de ennél akkor is jobban kell játszani.

Ma fociról nem tudok beszélni, mert nem fociztunk. Majdnem azt mondtam, hogy úgy néztünk ki, mint egy utcai csapat, de még ott is nagyobb a küzdelem

mondta a sajtótájékoztatóján a diósgyőriek horvát vezetőedzője, aki azt mondta, csapata 60-70 méter hosszan elnyúlt, két passz után eladták a labdát, így nem is tudtak komoly helyzetbe kerülni. Arról is beszélt, hogy a héten elvégzett edzésmunkával elégedett volt, de lehet, nem a megfelelő kezdőt küldte ő sem a pályára, igaz, ötöt cserélt, mégsem változott semmi.

Egy kis érdekesség a mérkőzés kapcsán: 3 meccsen 6 különböző edző ült a kispadokon

Az már külön érdekes, hogy mindezek után nyerhetett volna a DVTK, a 91. percben ugyanis Marin furcsa mozdulattal, de a kapuba lőtt kapásból, de közben bent egy hazai és egy vendégjátékos rángatta egymást, Bogár Gergő pedig úgy ítélte meg, hogy Batik Bencével szemben szabálytalankodtak, így kifelé ítélt szabadrúgást.

A meg nem adott gól előtti eset a kosárlabdában lehet, hogy szabálytalan, de a labdarúgásban nem

– vélekedett Zekic, aki most mindenkinek adott két nap pihenőt, hogy elgondolkozzon azon, hogyan is áll a DVTK, utána pedig még keményebben dolgoznak majd.

Itt lehet megnézni a meg nem adott gólt.

„Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mindent megtettünk a győzelemért, de a helyzetek kimaradtak. Féltem tőle, hogy megbüntet a futball, de hála Istennek nem így történt. Hozzáteszem, a DVTK kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtott” – mondta kispesti oldalról Horváth Ferenc.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik