Magyar foci

Géresi a válogatott meghívóról: Amikor megtudtam, nem akartam hinni a fülemnek

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette a világbajnoki selejtezőkre készülő keretét.

Kapcsolódó
Visszatérők és újoncok – Rossi kihirdette a vb-selejtezőre készülő keretét
Lengyelországgal, San Marinóval és Andorrával játszunk márciusban.

A névsorban Gazdag Dániel és Varga Roland számított visszatérőnek, de két abszolút újonc is meghívót kapott a Puskás Akadémiából, a kapus Tóth Balázs és a MOL Fehérvár FC-től kölcsönvett Géresi Krisztián. Utóbbi komoly sérülésből felépülve próbálja újra felépíteni magát, a Vidinél csereként állt be az idei szezonban, Felcsúton viszont komolyabb szerep jutott neki, hat bajnokin két gól és két gólpassz a mérlege. Ennek ellenére meglepte a meghívó.

Az hogy a válogatottba hívtak meg, egészen hihetetlen. Amikor megtudtam, nem akartam hinni a fülemnek… Persze rendkívül boldog vagyok, hogy felkeltettem a szövetségi kapitány érdeklődését, talán nem kell mondanom, mekkora motivációt ad ez a további munkához

– nyilatkozta Géresi klubja honlapján, de hozzátette, hogy emiatt a klubjában is úgy kell teljesítenie, hogy a jövőben is számoljanak vele a válogatottnál.

A magyar csapat márciusban három vb-selejtezőt is játszik, 25-én hazai pályán kezd Lengyelország ellen, majd három nappal később San Marino vendége lesz, 31-én pedig Andorra ellen lép pályára.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC)

 

védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)

 

középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

 

támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik