Magyar foci

Visszatérők és újoncok – Rossi kihirdette a vb-selejtezőre készülő keretét

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette a világbajnoki selejtezőkre készülő keretét. Ahogy azt már előrevítette, a sérült Szoboszlai Dominik nélkül vágunk neki a sorozatnak, rajta kívül Könyves Norbert és Kovácsik Ádám sem bevethető a szokásos névsorból, míg Gyurcsó Ádám egyelőre nem játszik annyit Eszéken, hogy Rossi számolhasson vele. Jó hír, hogy a nemrég kézműtéten Willi Orbán is kapott meghívót.

Az MTK-ban remeklő Varga Roland, valamint a honvédos Gazdag Dániel a két visszatérő, míg a sérülés miatt korábban két évet kihagyó Géresi Krisztián, valamint a kapus Tóth Balázs először került be a keretbe.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC)

 

védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)

 

középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

 

támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

„Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van.

Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van,

bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik” – idézi Rossit az mlsz.hu, az olasz kapitány arról is beszélt, hogy három nagyon nehéz mérkőzés vár a csapatra márciusban.

Kapcsolódó
Marco Rossi megerősítette, Szoboszlai nélkül kezdjük a vb-selejtezőt
Március 25-én kezdődik a sorozat a lengyelek ellen, Robert Lewandowski megállítása majdhogynem lehetetlen feladat a kapitány szerint.

A világ jelenleg hivatalosan is a legjobb játékosát a soraiban tudó lengyel válogatott a második legerősebb csapat a csoportunkban, ráadásul egy kitűnő, új szövetségi kapitány irányítja őket Paulo Sousa személyében.

A papírforma szerint San Marinót és Andorrát is le kellene győznünk, ám e két találkozó megnyerése is rendkívül komoly feladat lesz! Pár éve éppen Andorrában láthattuk, mi történhet, ha egy ellenfelet nem veszünk kellően komolyan. Az andorrai vereség megmutatta, hogy egy kis csapat elleni mérkőzés is nagyon nehéz lehet, ha fejben nem vagyunk eléggé koncentráltak, és nem vesszük elég komolyan a mérkőzést.”

A szövetségi honlap híréből azt is megtudtuk, hogy a válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét március 25-én játssza a Puskás Arénában, 28-án San Marinóban, majd 31-én Andorra otthonában lép pályára.

Olvasói sztorik