Magyar foci

Egy félidő szenvedés után ment tovább a Vidi a kupában

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

A Fehérvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Budafokot, így bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Korábban az Újpest jutott még be a négy közé.

Kapcsolódó
Bognár Györgyre keményen lesújtott az MLSZ fegyelmi bizottsága
A hétvégén piros lapot kapott paksi edzőt nagyon komolyan megbüntették.

A székesfehérvári meccs első félideje túl sok izgalmat nem hozott, a vendégek előtt volt egy nagyobb lehetőség, de Romic ziccerben a kapu fölé lőtt. A második játékrészre négyet cserélt Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője – sőt 10 perc után egy ötödik váltást is meghúzott –, azonban a Fehérvár volt, amely egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, a 68. percben pedig szerencsés körülmények között a vezetést is megszerezte: egy beadás után a labda Romic kezéről pattant a saját kapujába. Nem sokkal később beállt Dárdai, aki szinte egyből gólpasszt adott Stopirának, így végül a hazai csapat 2-0-ra nyert.

A Kisvárda házigazdaként 6-1-re legyőzte a Zalaegerszeget: azért alakult ki ilyen jelentős különbség a két együttes között, mert a vendégek a harmadosztályban szereplő keretükkel utaztak el a találkozóra.

Sallói István sportigazgató a ZTE honlapján elmondta, a mostani szezonban az élvonalbeli tagság megőrzése, jelenleg pedig a szombaton sorra kerülő, MTK elleni mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb számukra. Bár egyeztettek a Kisvárdával a kupameccs elhalasztásáról, a szabolcsiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől.

Az elődöntő sorsolására szerda este, az utolsó mérkőzés után kerül sor, még egy Debrecen-MTK párharc van a negyeddöntőben.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Mol Fehérvár FC-Budafok 2-0 (0-0)

Kisvárda Master Good-Zalaegerszeg 6-1 (2-0)

Olvasói sztorik