Magyar foci

Pajovic két tizenegyest is kivédett, kupaelődöntős az Újpest

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
A rendes játékidő 1-1-es eredményét követően a hosszabbításban sem változott az eredmény, végül az Újpest FC tizenegyesekkel győzött a Mezőkövesd ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a 33. percben Kire Risztevszki a saját szögletzászlójánál előbb szerelt, majd egyszerűen visszaadta az ellenfélnek a labdát, a jobb oldali beadást követően pedig Vadnai Dániel lőtt nagy gólt (0-1).

A 11 légióssal felálló hazaiak több helyzetet is kihagytak a második félidőben, mire a 74. percben sikerült egyenlíteniük, Antonio Perosevic szépen lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1).

A hosszabbításban már nem esett gól, jöhettek a tizenegyesek: az első körben Jakub Vojtus rontott (pontosabban Filip Pajovic védett), úgy tűnt, ez elég is lehet az Újpestnek, azonban az ötödik körben Lirim Kastrati is hibázott.

A hatodik körben Stieber Zoltán nagyon bevarrta a bal felsőbe, de Dino Besirovic lövését a jobbra vetődő Pajovic megfogta, a labda ki sem pattant róla – ezzel az Újpest jutott be a legjobb négy közé.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 5-4
gól: Perosevic (74.), illetve Vadnai (33.)

Olvasói sztorik