Magyar foci

„A futballistafeleségeknek semmi dolguk, csak a gyereknevelés”

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

Nagy közfelháborodást okozott Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója, amikor március elején a futballisták feleségein és barátnőin is számonkérte csapata rossz szereplését.

Kapcsolódó
A feleségeken is számon kérték a kisvárdai csapat gyenge szereplését
A vezetőség mindent bevet annak érdekében, hogy kilábaljon a csapat a gödörből.

Az Index elcsípte a sportvezetőt, hogy ezzel kapcsolatban beszél a Retro Rádióban, aki elárulta, az alvás volt fókuszban a megbeszélésen. Révész úgy érezte, hanyatlott a fegyelem és arra a megállapításra jutott, hogy a labdarúgók alvásminősége nem megfelelő.

Éjszaka dolgoznak a növekedési hormonok, akkor épül be a nap közben elvégzett edzésmunka a szervezetbe, ekkor regenerálódik az agy, a központi idegrendszer. Élettanilag mindezt nagyon könnyű megmagyarázni. Én egyébként műszerekkel is mérem a játékosaink alvásminőségét, fontos, hogy beállítsuk a bioritmusukat

– idézi a portál a sportigazgatót, aki a Real Madridot és a belga válogatottat hozta fel pozitív példaként.

Itt kanyarodunk azonban vissza a feleségekhez és barátnőkhöz, mert mint Révész is megtudta, a kisgyerekes családokban az éjszaka nem mentes a sírásoktól.

„Ezt egy kissé viccesen tálalta a média, de nem történt más, mint hogy a jó időt kihasználva a szabadban leültünk egy asztal köré, lócákra, és elbeszélgettünk. Egyenként megkérdeztem a hölgyeket, hogy mit tudnának ők hozzátenni a férjük, barátjuk teljesítményéhez, és mivel kiderült, hogy sok helyen van csecsemő vagy páréves kisgyerek, az éjszakai ébredések bizony szaggatottá teszik az alvást, és ez élettani szempontból nagyon káros.”

Ezután azonban a kisvárdai sportigazgató így folytatta:

Lehet, hogy az akcióm a magyar társadalomban ellenérzéseket váltott ki, de látni kell: a futballistafeleségek nem olyanok, mint egy átlagos, munkába járó háziasszony. Nekik nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés, nem kell hajnalban elindulni a munkahelyükre, rengeteg szabadidejük van, ráadásul messze az átlag feletti életszínvonalon élnek. No, ha ez így van, akkor nyugodtan vállalhatnak is egy kis áldozatot, és éjszaka keljenek csak fel, ha felsír a gyerek, és ne várják ezt el a férjüktől, akinek esetleg másnap fontos mérkőzésen kell helyt állnia.

Ezekkel a gondolatokkal aligha nyugtatta meg a felháborodott társadalmat.

Olvasói sztorik