Magyar foci

Szalai Attila a mezőny legjobbja volt, és nem csak a gólja miatt

Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency via Getty Images
Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency via Getty Images

Megszerezte első gólját a török Fenerbahce színeiben Szalai Attila, aki januárban lett az isztambuliak játékosa. Szalai Gökhan Gönül középre fejelt labdáját pofozta be a Konyaspor elleni meccsen, ezzel vezetett a Fener, amely végül 3-0-ra győzött.

Szalai pillanatok alatt beilleszkedett új csapatába, és a Konyaspor ellen is meggyőző teljesítményt nyújtott: bár a 77,8 százalékos passzpontosság nem számít kiemelkedőnek, de ötször tisztázott, egyszer szerelt, volt három labdaszerzése, valamint négyből három párharcot megnyert.

sofascore.com

A Sofascore-nál 8,0-s értékelést kapott, a Whoscorednál viszont még ennél is jobbat, 8,4-et, ezzel ő lett a mezőny legjobbja.

Egy nagy mentés és egy szép blokk a magyar védőtől:

A Hürriyet nevű török lap megemlíti, hogy a Fener 2 millió euróért szerezte meg a 23 éves védőt, akinek az értékét 800 ezer euróra tette a Transfermarkt, amikor a ciprusi Apollon Limasszoltól Törökországba szerződött.

A Hürriyet azt írja, ha Szalai az utóbbi hetekben látott teljesítményét állandósítani tudja, és az Eb-n is jól szerepel, akkor még feljebb tornázhatja az értékét, és topligás klubok is felfigyelhetnek rá.

Olvasói sztorik