Magyar foci

Pintér Attila: Aki nyomásként éli meg a kihívásokat, az jobb, ha más munka után néz

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője adott interjút a molkupa.hu-nak az Újpest elleni MOL Magyar Kupa-negyeddöntője előtt.

Az 54 éves szakember számára különleges a sorozat, mivel játékosként 1991-ben, edzőként pedig a Sopron és a Ferencváros edzőjekéknt is elhódította a kupát. Lehetősége lett volna a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként is elnyerni a serleget, ám a döntőben az Újpest megállította csapatát 2018-ban.

„Bárhol voltam edző, mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzam ki a csapatomból. Így van ez Mezőkövesden is.

Amikor megegyeztünk, még másként festett a helyzet, így az elsődleges feladatunk az volt, hogy tartsuk az első osztályban a csapatot. Úgy néz ki, jó irányba haladunk, és az a Mol Magyar Kupára is igaz, bár a kupasorozattal kapcsolatban nem fogalmazódott meg konkrét elvárás velünk szemben. Ennek ellenére természetesen győzni szeretnénk”

– mondta Pintér.

Pintér sikeres kupaszerepléséről külön is beszélt a Mezőkövesd edzője, szerinte az ilyen kihívás adja a foci legjavát.

“A kupasorozatban elért sikereim is azt mutatják, hogy számomra valóban nagyon fontos a Mol Magyar Kupa. Aki nyomásként éli meg a kihívásokat, az jobb, ha más munka után néz.”

Az Újpest-Mezőkövesd meccset kedden fél hatkor rendezik.

Olvasói sztorik