Magyar foci

Nem kapott ki a DVTK, de így sem lett jobb a helyzete

A Diósgyőr hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel úgy, hogy a 80. perc után még mind a két csapat szerzett egy-egy gólt. A DVTK így az utolsó helyen maradt az NB I-ben.

Kapcsolódó

A héten a Mezőkövesd kiejtette a DVTK-t a Magyar Kupából, a diósgyőriek számára azonban már pénteken, a bajnokságban eljött a visszavágás lehetősége. A hazaiak elég korán, már a 14. percben vezetést szereztek, egy szöglet után Milovic lőtt közelről a kapuba – Pintér Attila pedig hevesen reklamált, ugyanis középen elesett az egyik játékosa, Nesterovic. Túl sokáig azonban nem tartott ki az előny, az első félóra letelte előtt ugyanis Chrien ugyanis kiegyenlített.

A második félidőben nem sok helyzetet jegyezhettünk fel, a 72. percben is az kellett, hogy a mezőkövesdi védelem kabaréba illő jelenetek végén engedte lövésig jutni Drazicot, de Szappanos védett. A 84. percben aztán jött egy büntető, Nesterov kezezett a tizenhatoson belül, Ivanovski pedig kíméletlenül bevarrta a tizenegyest. Mégsem nyert a Diósgyőr, a Kövesd megnyomta a következő perceket, Farkas fejjel egyenlített ki. Grozav a legvégén még veszélyeztetett szabadrúgásból, de Szappanos ezúttal is védett.

Mindez azt jelenti, hogy pontot szerzett ugyan a DVTK, de biztosan az utolsó helyen marad. A kövesdiek tíz meccse nem kaptak ki az élvonalban.

NB I, 23. forduló

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)

 

Diósgyőri VTK: Malenica – Milovic, Hegedűs J. (Zivulic, 62.), Soldo – Grgic, Márkvárt, Max (Roshi, a szünetben), Marin (Pikk, a szünetben) – Grozav, Vanecek (Drazic, a szünetben), Suljic (Ivanovski, 73.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai – Chrien (Nagy D., 70.), Karnyicki, Besirovic (Vojtus, 87.) – Cseri, Jurina, Vutov (Rui Pedro, 58.)

 

gólszerzők: Milovic (14.), Ivanovski (84., 11-esből), illetve Chrien (27.), Farkas (88.)

sárga lap: Suljic (38.), Pikk (55.), Drazic (82.), illetve Neszterov (84.)

Olvasói sztorik