Magyar foci sport

Az MK-búcsú utáni jogtalan támadások miatt távozott a kaposvári csapatkapitány

Még mindig nem csitultak el a hétközi, Tállya-Kaposvár Magyar Kupa-mérkőzés hullámai.

Kapcsolódó
„Ha egy nagyon szerény képességű csapat rúgott öt gólt, mit tett volna egy jó képességű?”
Tállyán háborognak a kaposvári bundavádak miatt, hiányolják a sportszerűséget.

A hazaiak 5-3-as győzelmét követően a vesztes csapat – az eredmény érdekes alakulása miatt – a mérkőzés kivizsgálását kérték a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.

Vasárnap újabb fejlemény történt, a kaposváriak csapatkapitánya, Szakály Attila jelezte, négy év után azonnal távozni kíván, és közös megegyezéssel szerződést is bontott a klubbal, már a Csákvár elleni bajnokin sem szerepelt a keretben.

A klub hivatalos honlapján egy búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben a jogtalan támadásokkal indokolta távozását.

Kapcsolódó
A vizsgálatot kérő klub edzője szerint nem az ellenfél támadt fel
Gyanúsnak találta a Kaposvár, hogy rövid időn belül négy gólt kapott a harmadosztályú ellenfelétől.

„Tisztelt Rákóczi-szurkolók!

Ami az elmúlt napokban történt, azzal nem tudok és nem is akarok azonosulni, ezért kértem szerződésem felbontását. Nagyon rosszul kezeltük a kupabúcsút. Gyerekként viselkedtünk és pont a lényeg maradt el, hogy gratuláljunk a Tállya csapatának a továbbjutáshoz. Ezt ezúton kívánom megtenni, valamint sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Az itt töltött idő alatt mindent megtettem a Rákócziért, a szívemen viseltem a csapat sorsát. Hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy nem szeretnék tovább maradni, mivel úgy érzem, az elmúlt napokban többször is jogtalan támadások érték a csapatot a sajtóban és a közösségi médiában.

Több mint négy évet töltöttem el a Rákóczinál és csak a jóra szeretnék emlékezni. Arra, hogy a harmadosztályból az NB I-ig segíthettem a csapatot. Arra, hogy az NB III.-as bajnoki cím után a szurkolóinkkal közösen ünnepeltünk, majd ugyanezt tettük a követő évben is, az NB I.-be jutásnál. Nagyon jó embereket, barátokat ismertem meg, mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni Kaposvárra!”

Szakály Attila 2017 januárjában érkezett a Rákóczihoz, négy év alatt 125 bajnoki, illetve nyolc Magyar Kupa mérkőzésen szerepelt és 17 gólt szerzett.

NB II, 24. forduló

Haladás – Vasas 0-0
Békéscsaba – Pécsi MFC 1-1 (1-1)
Csákvár – Kaposvár 2-0 (2-0)
Budaörs – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (0-0)
Siófok – Szolnok 0-1 (0-0)
ETO FC Győr – Dorog 1-1 (1-1)
Nyíregyháza – DEAC 2-0 (2-0)

 

Az élmezőny állása:
1. Debreceni VSC 51 pont/23 mérkőzés
2. Vasas 46/24
3. Pécsi MFC 44/24

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!