Magyar foci

„A légiósokat nem érdekli, ha kiesik az Újpest”

Digisport.hu
Digisport.hu

Nagyarányú vereségek a Puskás, a Fehérvár és a Fradi elleni mérkőzéseken, utolsó előtti hely az NB I-ben – ezek az eredmények jellemezték a 20-szoros magyar bajnok Újpest FC elmúlt időszakát.

Kapcsolódó

Bár a legutóbbi fordulóban a lila-fehérek 3-1-re nyertek az MTK otthonában, és elmozdultak a tabella kieső helyéről, a 4. kerületiek egykori játékosai szerint még mindig nagy a baj. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Kardos József úgy gondolja, a sok motiválatlan külföldi labdarúgó és a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet lehet a gond oka.

Kapcsolódó
Húszmillió euróba kerül megvenni az újpesti focicsapatot?
Ezt állítja a klub korábbi játékosa.

„Elnök úrnak van Európában négy-öt csapata, és akik ott nem felelnek meg, azokat idetolja Újpestre. Ez nagyon nagy hiba. Ez úgy néz ki, mint régen – minden NB I-es klubnak volt egy tartalékcsapata. Ez így nem működik. Most mindenki megy a szélrózsa minden irányába. A légiós mit mond? Nem baj, ha kiesünk, nem kötődöm a klubhoz, ők meg vergődjenek az NB II-ben” – nyilatkozta Kardos József, az Újpest FC korábbi 33-szoros válogatott játékosa a Sport 24-nek.

Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó is a magyar játékosokat hiányolja a csapatból.

Sokszor mondjuk, hogy nyolc magyarnak és két külföldinek kellene játszania. Mert Ronaldókat, Neymarokat, Messiket nem tudunk venni, de olyat kell keresni, aki hasznos lehet a csapatomnak.

A tulajdonos az elmúlt 10 évben 73 külföldit vitt a klubhoz, akiknek a túlnyomó része a megkérdezett legendák szerint semmilyen erősítést nem jelentettek. Az Újpesthez ezer szállal kötődő klasszisok úgy gondolják, érdemes lenne ésszerűbben igazolni, és több magyar játékost beépíteni a csapatba.

„Újpesti neveléseket kellene beépíteni a csapatba. De nem látják, mert ugye először ki kell választani. Én a fiatalokkal is foglalkoztam Újpesten, a 16-18 évesek hozzám tartoztak, tehát ki kell választani, de csak azt, aki tehetséges.

Ma már az óvodákban kell keresni őket, amikor bedobnak egy labdát nekik, és nézik, hogyan fut, hogyan rúgja meg a labdát, esetleg cselez is már. Őket kell kiemelni, de olyanoknak kell kiemelni, akik futballoztak, akik meg tudják mutatni

– jelentette ki Dunai Antal.

„Láttuk az MTK elleni meccset, erre a csapatra lehet építeni, de két-három minőségi játékos nagyon kellene, és akkor nem lesznek az Újpestnek kiesési gondjai” – vélekedik Kardos József.

Michael Oenning csapata az NB I-ben legközelebb a bajnokság utolsó helyén álló DVTK ellen bizonyíthat az egykori játékosoknak és a szurkolóknak.

Olvasói sztorik