Miguel MEDINA / AFP
Magyar foci sport

Olasz csapathoz igazolt a Honvéd tinije

17 éves magyar középpályást igazolt a Bologna csapata.

Az olasz klub honlapja azt írja, hogy a Primavera-csapathoz négy játékos csatlakozott, köztük Bartha Botond, aki a Honvédtól érkezett, és február 13-án lesz 18 éves.

Az MLSZ adatbankja alapján Bartha a korábbi 12-szeres válogatott Fitos József által működtetett szentendrei klubtól, a Sze-Fi LSE-től került 2016 őszén a Honvédhoz, és a kispestieknél idén két alkalommal is kerettag volt NB I-es meccsen de nem jutott szóhoz.

Az NB III-ban szereplő második csapatban viszont 15 meccsen is pályára lépett, és két gól került a neve mellé.

A Primavera-bajnokságban a Bologna U19-es garnitúrája a harmadik helyen áll a Roma és a Juventus mögött, a csapat edzője az a Luciano Zauri, aki játékosként ötszörös olasz válogatott volt, és megfordult többek között az Atalantába, a Lazióban, a Fiorentinában és a Sampdoriában is.

A kiemelt képen a Bologna stadionja látható.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!