Magyar foci

Lanzafame focisulit indítana Magyarországon

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Nem sikerült emlékezetesre Davide Lanzafame törökországi játéka, a februárban már a 34. születésnapját ünneplő olasz csatár mindössze kilenc meccsen lépett pályára – ezeken egy gólt szerzett – a török másodosztályú Adana Demirsporban, amellyel azóta fel is bontotta a szerződését.

Kapcsolódó
Szerződést bontott Davide Lanzafaméval a klubja
Nem húzta sokáig az új csapatában.

Lanzafame a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy a szakításban az is szerepet játszott, hogy a családját sem kerülte el a koronavírus, ezért haza kellett utaznia Olaszországba.

Amióta eljött Törökországból, három ajánlatot kapott, egyet Olaszországból, egyet Görögországból és egyet egy török klubtól, de mindhármat visszautasította.

„Mivel szabadon igazolható vagyok, nem kell kapkodnom. Csak azért nem akarok elszegődni valahová, hogy elmondhassam, van klubom. Olyan csapathoz szeretném elkötelezni magam, amelynél azt érzem, hogy a bizalmat, amelyet kapok, a teljesítményemmel tudom viszonozni.

S az is biztos, hogy kizárólag oda megyek, ahol a családom jól érzi magát. Törökországban szép életünk volt, megismertünk egy új kultúrát, miközben én is fontos tapasztalatokkal gazdagodtam. Ez még jól jöhet

– magyarázta az NB I-ben a Honvéddal és a Fradival is bajnoki címet szerző Lanzafame, aki tagja volt a tavasszal Magyar Kupát nyerő kispesti csapatnak is.

Lanzafame sokszor elmondta már korábban, hogy nagyon megszerette Magyarországot, most pedig elárulta, szeretne beindítani nálunk egy focisulit, mert bár tisztában van azzal, hogy nem mindenki kedveli a karakterét, szívesen átadná a harcos mentalitását a fiataloknak. Azt sem zárta ki, hogy akár még játékosként is visszatér a magyar futballba, de ajánlgatni nem szeretné magát egyetlen csapatnak sem.

A kiemelt képen Lazanfame (balra) és Varga Kevin viaskodik a labdáért egy Debrecen-Honvéd meccsen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik