Magyar foci

Újra utcahosszal vezeti a bajnokságot a Fradi

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

A címvédő Ferencváros 3-0-ra legyőzte idegenben a Budafokot az 5. fordulóból elhalasztott és most pótolt mérkőzésen, és mivel a Fehérvár kikapott Kisvárdán, így tíz pont az előnye az élen.

Kapcsolódó
A Kisvárda először győzte le a Vidit az NB I-ben
Hat sikertelen bajnoki után nyert újra meccset Supka Attila csapata.

A 12. percben már a lécet találta el a vendégcsapat, amely a 25. percben a vezetést is megszerezte: Uzuni harcolt ki és értékesített egy tizenegyest. Bár az első félidőben a Fradi uralta a meccset, a szünetig ez az egy gól esett, ráadásul megsérült Dvali, akit Csontos váltott.

Csontos, ha már beállt, gólt is szerzett, egy szabadrúgás után egy lépésről lőtte a kapuba a lécről lepattanó labdát. A 67. percben újabb tizenegyest rúghatott az FTC, ezúttal Haratin vágta a kapuba a labdát, ezzel alakult ki a végeredmény.

Csontos gólja:

Az évet egy DVTK elleni vereséggel kezdő, majd egy Puskás Akadémia elleni döntetlennel folytató Ferencváros a harmadik idei meccsét már megnyerte, így 17 fordulót követően tíz ponttal vezet a Fehérvár, tizenöttel pedig a Kisvárda előtt.

OTP Bank Liga, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)

 

Budafoki MTE: Póser – Huszti A., Oláh, Romic, Zeke – Filkor (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka – Skribek (Takács, 63.), Lőrinczy (Kulcsár, 63.), Szabó M. (Micsinai, 75.) – Zsóri (Kovács D., 82.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics, Dvali (Csontos, 37.), Blazic, Heister (Wingo, 82.) – Sigor, Haratin – Nguen (Vécsei, 82.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.) – Boli (Zubkov, 71.)

 

gólszerzők: Uzuni (25., 11-esből), Csontos (58.), Haratin (67., 11-esből)

sárga lap: Filkor (38.), Zeke (67.), illetve Haratin (30.), Sigér (36.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik