Magyar foci

Dárdai elsírta magát, amikor elköszönt a játékosaitól

ANDREAS GORA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
ANDREAS GORA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahogy az várható volt, Bruno Labbadia edző menesztése után Dárdai Pált nevezte ki a Bundesliga 14. helyén álló Hertha.

Kapcsolódó
Dárdai Pál visszatért a Hertha kispadjára
Egyszer már megmentette a klubot, most újra Dárdaiban bíznak a berliniek.

Dárdai 2015 és 2019 között már volt a csapat edzője, de a mostani szerepvállalása előtt a klub U16-os csapatát vezette, és elmondása szerint élvezte a munkát, nem volt tervben, hogy átül a felnőttek kispadjára.

„Hétfő reggel még arra hajlottam, hogy nem vállalom, de… Aki ismer, tisztában van azzal, milyen sokat jelent nekem a Hertha. A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt.

Az első nehézséget ugyanakkor már leküzdöttem: amikor hétfő délután elköszöntem a gyerekektől, nem tagadom, elsírtam magam. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz a búcsú

– nyilatkozta Dárdai a Nemzeti Sportnak.

A magyar edző kegyetlennek nevezte csapata sorsolását, és úgy érzi, őrült időszak vár rájuk, de meggyőződése, hogy megoldják ezt a feladatot.

Csapata a hétvégén a Frankfurt otthonába látogat, aztán jön a listavezető Bayern ellen hazai meccs, majd a stuttgarti túra után, a három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot alkalmazó RB Lepizig lesz az ellenfél a berlini Olimpiai-stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik