Magyar foci

Egy okos Diósgyőr három pontnál többet profitálhat a Fradi elleni győzelemből

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI
Bár végig nagy fölényben futballozott, végül mégis elszenvedte szezonbeli első hazai vereségét az FTC labdarúgócsapata, amely nem bírt az utolsó helyezett Diósgyőrrel, és végül 1-0-ra kikapott.

„Túl vagyunk az év első mérkőzésén, ami nehéz volt, szerintem két és fél hét nem elég a tökéletes felkészüléshez. A Diósgyőr megtalálta a nyerő taktikát. Noha alakítottunk ki helyzeteket, gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni” – nyilatkozta a Fradi.hu-nak Szerhij Rebrov.

A Ferencváros legutóbb 2017. április 15-én kapott ki hazai pályán az NB I-ben (akkor a Vasas nyert 2-1-re), azóta 61 mérkőzésen át maradt veretlen.

„Sajnos a rekordok néha megszakadnak. Mélyen védekezett az ellenfél, részünkről ezúttal hiányzott a kreatív játék a középpályán. Az első félidőben több helyzetünk volt. Attól függetlenül, hogy elveszítettük a mérkőzést, előre kell tekintenünk” – tette hozzá Rebrov.

Kapcsolódó
Az utolsó DVTK idegenben verte meg a Fradit
Először kapott ki a címvédő Ferencváros a szezonban.

Zoran Zekic, a Diósgyőre edzője olyan mérkőzést kapott, amilyenre számított, az FTC többet birtokolta a labdát, ezért elsősorban a védekezésre kellett összpontosítani.

„Néhány kontra lehetőségét elszalasztottuk az utolsó passzok pontatlansága miatt, de köszönöm a játékosoknak a mérkőzést, mert megmutatták, milyen karakterek, és milyen küzdőszellem lakozik bennük. Így kell játszani nem csak az FTC, hanem mindenki más ellen. Sokkal nyíltabb focit akarok látni, azonban ebben a helyzetben a védekezés nagyon fontos, hiszen ez vezetett eredményre. Most első a fegyelem, majd utána fokozatosan átállunk a támadóbb stílusra.

Ha okosak leszünk, akkor három pontnál többet profitálhatunk ebből a győzelemből. Korábbi csapatommal a PSV ellen nyertünk idegenben, ám akkor sem voltam ilyen boldog

– mondta a diósgyőriek honlapján.

Zekic olyat is tett, ami futballpályán merőben szokatlan: a 83. percben pálya küldte Asmir Suljicot, aki másodperceken belül, második labdaérintésre győztes gólt szerzett, majd a támadót öt perccel később le is cserélte a szakvezető.

„Nem voltam elégedett Suljic teljesítményével, azért hívtam le” – nevette el magát a sajtótájékoztatón a horvát szakember.

„Komolyra fordítva, taktikai okok miatt cseréltünk. A vezetés birtokában az előny megtartása volt a legfontosabb, mélyen védekeztünk, nem maradt erőnk kijönni a saját térfelünkről, Dejan Karan magassága és fejjátéka sokat segített ebben a helyzetben.”

Olvasói sztorik