Az utolsó DVTK idegenben verte meg a Fradit

Először kapott ki a címvédő Ferencváros a szezonban.

A Diósgyőr a csereként beállt – majd aztán lecserélt – Asmir Suljic góljával legyőzte 1-0-ra a Ferencvárost az NB I 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A Fradi 2017 áprilisa óta kapott ki először hazai pályán magyar bajnokin.

Kapcsolódó
A Szijjártót jachtoztató milliárdos veszi át a diósgyőri fociklubot
Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László mentheti meg a klubot.

A DVTK elég nagy változáson ment át a téli szünetben, új tulajdonos érkezett, új vezetőedzőt neveztek ki (Zoran Zekic), ráadásul érkezett nyolc új játékos, köztük hat horvát. Az első félidőben nagy fölényben játszott a címvédő Fradi, amely a labdabirtoklásban és a helyzetekben is megmutatkozott, a hazaiak nyolc kapura lövéssel próbálkoztak, kétszer találtak is, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Ezzel szemben az inkább a védekezésre koncentráló Diósgyőrnek nem volt egy próbálkozása sem.

A játék képe nagyon a második félidőben sem változott, próbált pár kontrát vezetni a Diósgyőr, amely egy-két alkalommal zavarba is tudta hozni a hazai védelmet, de komoly veszélyt nem tudott okozni. A 79. percben talált először kaput a vendégcsapat, egy szabadrúgás után Milovic csúsztatta meg a labdát, Dibusz védett.

A 84. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr.

Az akkor becserélt Suljic (szintén télen érkezett) kapta a labdát egy szabadrúgás után, centerezni próbált, a laszti visszapattant hozzá, ő pedig a kapuba lőtt. Zekic nem szívbajos edző, a 89. percben lecserélte Suljicot és védőt vitt be a helyére, a játékos mosolyogva hagyta el a pályát.

A meccset mindenesere megnyerte csapatának, az FTC 2017 április 15., 61 bajnokit követően kapott ki ismét hazai pályán az NB I-ben. Ez volt a címvédő első veresége a szezonban, az előnye azonban még így is kilenc pont. A DVTK maradt az utolsó helyen, két pontra faragta a hátrányát a Budafok mögött, ugyanakkor utóbbi csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

NB I, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

 

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 68.), Dvali, Blazic, Heister – Somalia (Sigér, 77.), Laidouni, Haratin (Skvarka, 86.) – Zubkov (Isael, 68.), Uzuni, Nguen (Gera, 77.)

Diósgyőri VTK: Antal – Grgic, Milovic, Hegedűs J., Soldo – Márkvárt, Zivulic, Grozav (Pedro, 75.), Augusto – Drazic (Hasani, 83.), Ivanovski (Suljic, 84.; Karan, 88.)

 

gólszerző: Suljic (85.)

sárga lap: Dvali (54.), Uzuni (93.), illetve Márkvárt (39.), Zivulic (93.)