A váci focisták nagy bánatára Csank János 74 évesen is imádja a futást

Csank János negyedik alkalommal ülhet le az egykor általa NB I-es bajnoki címig vezetett klub kispadjára, és ezt nagy tervekkel, illetve fiatalos lendülettel teszi. A DIGI Sport híradójának a szakmai igazgató azt mondta: reméli, jól fogja magát érezni, hiszen ez azt jelentené, hogy ő és a csapat is sikeres.
Kapcsolódó cikkek

„Érdekes volt, amikor elkezdtem öltözni, hiszen egy kicsit elszoktam ettől. No nem az öltözéstől, mert elég sokat futok, hanem attól, hogy most megint ki kell menni a pályára, ott vannak a játékosok, be kell menni az öltözőbe, elmondok egy kis szöveget – ami nyilván mindennapos dolog. Túltettem magam ezen hamar, de volt benne egy kis érdekesség” – nyilatkozta a Sport 24-nek Csank János, aki nemcsak a játékosaitól, hanem saját magától is megköveteli a sportos életvitelt.

Kapcsolódó
Csank ismét visszatért kedvenc csapatához
Tavasszal az NB III-ban dolgozik az egykori szövetségi kapitány.

„Amikor csak tudok, futok, biciklizek. A vadászat most kevésbé megy, mert jelenleg minden játszik – sertéspestis és pandémia együtt. De genetika is, gondolom, egy kicsit, és nem tudom, hány évesnek nézek ki, de nem úgy, mint régen, abban biztos vagyok” – reagált arra a felvetésre, hogy másfél évtizedet simán letagadhatna a korából.

Csank János tehát szeret futni, de ugyanezt a játékosaitól is elvárja.

A híre már megelőzte, mondták, hogy az edzések futás részét azt szereti nagyon, ebből kaptunk is egy kis ízelítőt, úgyhogy várjuk a folytatást

– mondta mosolyogva a csapat középpályása, Sáron Tibor, aki egyéves volt, amikor Csank Jánossal bajnok lett az NB I-ben a Vác.

„Ez állandó téma Vácon, hogy volt itt egy bajnokcsapat, erre büszke az egész város, büszke a klub is, az pedig kicsit furán hangzik, de igaz, hogy a sikerek idején egyéves voltam, sajnos ez nem mostanában volt. Reméljük, hogy az elkövetkezendő időkben is tud majd a Vác ilyen sikereknek örülni” – tette hozzá Sáron Tibor.

A korábbi sikereknek Hámori István és Burzi Attila 1994-ben játékosként már örülhetett, most pedig mindketten edzőként segítik korábbi mesterüket, Csank Jánost. De most nem az NB I-es arany, hanem – első körben – az NB III-as középmezőny lehet a cél. „Hámorival már dolgoztam együtt, Burzival még nem, hiszen ő egy kis csatárom volt, egy fiatal gyerek, akit néha meg kellett büntetni ezért-azért. Voltak dolgai, de ügyes volt” – mondta Csank János a munkáját edzőként segítő Burzi Attiláról.

Csank volt játékosa pedig elismerte, fiatalon egy Videotonnak lőtt gólja után például azt hitte, övé a világ, de rá kellett döbbennie, hogy mennyit kell még dolgoznia.

A Csank-éra előtti időszak vezetőedzője, Burzi Attila – aki maradt a klubnál – a várakozásokról így nyilatkozott: „Ahogy kiestünk, a következő évben szerettünk volna egy olyan csapatot építeni, amely elérheti az első hat hely valamelyikét, ezért próbáltuk itt tartani a régi játékosokat. Sajnos, ez valami miatt nem sikerült. Valami apró nüánsz, valami hiányzott ahhoz, hogy átforduljunk, én nagyon bízom benne, hogy a mester ezt át tudja fordítani.”

Csank János pedig elárulta, mi a legfontosabb célja a Vác kispadján:

Érezzem jól magam, ami együtt jár azzal, hogy sikeres vagyok, meg a csapat is.

A mesteredző hozzátette, sajnálja, hogy az NB III-ban nem szerepelhet hazai pályán a csapat, mivel nem fedett a lelátó – a vendégcsapatokat a BVSC-stadionban fogadja a Vác –, de reméli, hogy ez a kérdés mihamarabb megoldódik.