Magyar foci bajnokok ligája

Ukrajnában úgy vélik, Rebrovnak nyáron lépnie kell a Fradiból

Mohos Márton /24.hu
Mohos Márton /24.hu

Hosszú, és teljes mértékben szubjektív elemzés jelent meg az ukrán sport.ua oldalon Szergej Rebrovról, amely összegzésként azt prognosztizálja, a Ferencváros edzője nyáron elhagyja Budapestet.

Kapcsolódó
Thomas Doll: Van visszaút a magyar élvonalba
A Fradi korábbi edzője Budán él, és reméli, hogy idén visszatérhet a kispadra.

A szerző, Valerij Vaszilenko a gondolatmenete elején Rebrov magyarországi helyzetét mutatta be először.

Kiemelte:

  • Szergej Rebrov magyar mércével fenomenális sikert ért el azzal, hogy két bajnoki címet nyert, az EL után a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bevitte a Fradit.
  • Ezért majdnem nemzeti hősként definiálják.
  • Jó eséllyel pályázik az Év edzője címre (bár azt 99 százalék, hogy Marco Rossi kapja – a szerk.).
  • Viccesen szólva még az is lehet, elnevezik róla a Duna egyik hídját.

E némiképp túlzó magasztalás után áttért a futballban felettébb fontos pénzügyi részre. Megállapította, „hősünk nemcsak lelki táplálékban gazdag”, mert „az év pénzügyi szempontból is nagyon jövedelmező volt Szerhij Sztanyiszlavovics számára.” A szerző budapesti informátoraira hivatkozva azt írja, Rebrov azért is kifejezetten jól érzi magát Budapesten, mert

2020-ban a Bajnokok Ligája-csoportkör eredményeként csaknem hárommillió euróval nőtt a bankszámlája, ugyanis a Ferencvárossal kötött szerződésében van egy érdekes pont, miszerint a klub európai kupasorozatokban szerzett bevételének húsz százalékát kapja meg bónuszként.

A BL-bónusz pontos összegét ugyan nem, de a nagyságrendet maga Kubatov Gábor klubelnök is érzékeltette, amikor karácsony előtt a az M4 Sportnak azt nyilatkozta: „Ha mi sikeresek vagyunk, akkor szerintem Rebrov, ha nem is a legjobban kereső edzők között van, de a topkategóriában van a fizetése Európában.”

Kapcsolódó
Orosz Pál: Jövőre is Bajnokok Ligája-csoportkör a Fradi célja
Ha az ember mindig meg lenne elégedve azzal, ami van, akkor még mindig rajzolgatnánk a barlang falát.

A hárommillió euró ennek megfelel, kiváltképp, ha az éves fizetését is hozzáadjuk, ami az ukrán lap szerint további 1,7 millió euró (honlapunk szerint ez erős túlzás lehet).

Vaszilenko Ukrajna sikeres magyarországi nagykövetének nevezi Rebrovot, pont ezért tűnik úgy számára, hogy „edzőnk pillanatnyilag kinőtte ezt a klubot, és nagy valószínűséggel ambíciói egyértelműen tovább terjednek Budapestnél”.

Kapcsolódó
Thomas Doll: Van visszaút a magyar élvonalba
A Fradi korábbi edzője Budán él, és reméli, hogy idén visszatérhet a kispadra.

Feltételezését azzal erősíti meg, hogy a Fradi annyira sosem lesz erős, hogy reális eséllyel pályázzon a BL egyenes kieséses szakaszába, hovatovább lehetőségei azt sem garantálják, hogy jövőre BL-, de azt sem, hogy EL-csoportkörös legyen. Aki ismeri Rebrovot, az tudja, „komoly ember, de elsősorban az ambíció vezérli. Ezért más helyeken is kipróbálná magát, erősebb csapatokat akar versenyképesebb környezetben edzeni.”

A szerző szerint Belgiumból és Törökországból konkrétan érdeklődnek Rebrov iránt. „Amennyire tudjuk, maga az edző egyik bajnokságba sem vágyik, mert

pénzügyi szempontból a belga változat egyértelműen gyengébb a magyarnál, Törökország pedig túlságosan bizonytalan, mivel a nagy isztambuli csapatok már otthon sem félelmetesek, nemhogy a nemzetközi színtéren.”

Vaszilenko ezért végkövetkeztetésként úgy fogalmaz, „46 évesen más sorsra van szüksége. És Rebrov ezt akarja. Álma az, hogy Angliában legyen edző, de forrásaink szerint eddig a szigetországból nincs ajánlata. Ezért várna kell és eközben a Ferencvárosnál egy lépcsőfokkal feljebb kell lépjen, olyan csapathoz, ahol érezhetőbb nyomot hagyhat a Bajnokok Ligájában. És valóban van ilyen lehetőség.”

A szerző úgy véli, mindezért nyáron, a harmadik bajnoki cím megszerzése után Rebrov élő legendaként kell távozzon Budapestről és Anglia, mint végső álom megtartása mellett az ukrán bajnokságban kell dolgozzon az új, 2020/21-es  évadban.

Erre pedig vagy a Dinamo Kijevnél vagy a Sahtar Donyacknél lát lehetőséget. „Ha utóbbi valósul meg, úgy Rebrov modern játékot oktatna le a Sahtar braziljainak, és ezzel az egész ukrán bajnokság motorjává válhatna.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik