Magyar foci

Thomas Doll: Van visszaút a magyar élvonalba

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu
A felesége magyar, és immár félig magyarnak is érzi magát Thomas Doll, a Ferencváros korábbi edzője, aki imádja budai lakását, és úgy érzi, lesz még lehetősége a magyar futballban dolgozni.

„Nem unatkozom. Az utóbbi időszakban sok ajánlatot kaptam külföldről, ám valahogy úgy éreztem, nem jött el az idő, amikor el kellene fogadnom az újabb kihívást. Már csak azért sem, mert aggódtunk, a mostani zaklatott időkben érdemes-e új országba költözni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Az 54 éves szakember elmesélte, a közelmúltban Olaszországban járt, ahol a régi csapattársakkal volt találkozójuk.

„Toscanában egy vidéki kis faluba vonultunk el, rajtunk kívül erről a találkozóról alig tudott valaki. De amilyen titokban zajlott, olyan jól sikerült. Ott volt Andreas Brehme, Jürgen Klinsmann, Thomas Berthold, Bodo Illgner, sőt még az akkori szövetségi kapitány, Franz Beckenbauer is eljött. Az együtt töltött idő alatt sok régi történet került elő, akár több könyvet is meg lehetne velük tölteni” – mesélte.

Szerinte a német válogatott ugyan válságban van, de örül annak, hogy a szövetség vezetői kitartottak Joachim Löw mellett.

A Marco Rossi vezette magyar válogatott teljesítménye előtt megemeli a kalapját.

„Évekkel ezelőtt, amikor Magyarországra érkeztem, még csak úgymond felfelé ívelő ágban volt a sportág, az akkor elkezdett munka, illetve befektetés egyre inkább beérik. Látszik, hogy az ország vezetői mennyi pénzt pumpálnak a labdarúgásba, és ennek meg is van az eredménye.”

Úgy véli, nehéz csoportba került a magyar válogatott, ahol az aktuális Európa-bajnok Portugália, a világbajnok Franciaország és Németország lesz az ellenfél.

Marco Rossi együttesének egyetlen feladata van, minden mérkőzés után emelt fővel elhagyni a pályát. A továbbjutásról – szerintem – még csak ábrándozni sem lehet.

Abban biztos, hogy a Fradi megvédi bajnoki címét, ő pedig reméli, idén visszatérhet a kispadra.

„A karácsonyi ünnepek alatt Németországból két csapat is megkeresett, de nem éreztem úgy, hogy ez lenne a legjobb megbízás nekem. Egy-két magyar csapatnál szóba került már a nevem, de erről most nem is szeretnék beszélni, mind a tizenkét NB I-es klubnak remek vezetőedzője van, éppen elkezdték a csapatok a felkészülést. Amúgy Michael Oenning példája is mutatja – aki a Vasas után most az Újpest vezetőedzője lett –, hogy van visszaút a magyar élvonalba. Egyszer miért ne lehetne nekem is?!”

Olvasói sztorik