Magyar foci

Felcsútra igazolt, de a „Váli-völgyben eltűnt” az albán válogatott labdarúgó

A 444.hu jelentős mennyiségű munkát fektetett abba, hogy felkutassa, hogyan alakult  a 2017-ben Felcsútra igazoló, majd a „Váli-völgyben eltűnt” albán válogatott labdarúgó Liridon Latifi honi futballkarrierje.

Kapcsolódó

A szerző megállapította, hogy

  • 2017-ben az albán Skenderbeutól érkezett egymillió euróért, amit a nemzetközi futballátigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.com is megerősít.
  • Három évvel korábban, azaz 2014-ben az MTK-nál járt próbajátékon, de Garami József nem tartott rá igényt, holott akkor még ingyen érkezhetett volna a Salgótarjáni útra.
  • Latifi a Puskás Akadémiához igazolása pillanatában az albán bajnokság legdrágább játékosa lett.
  • A futballistájuk karrierje iránt élénken érdeklődő albán médiában 25 000 eurós – közel 9 millió forintos – fizetésről írnak.
  • Mindez azért érdekes, mert nevezett albán labdarúgó évek óta a Puskás Akadémia FC NB III-as csapatában kergeti a labdát, mivel Pintér Attila edző fél évvel a leigazolása után eltanácsolta az első csapattól.
  • Augusztus óta már 13 mérkőzésen szerepelt kezdőként az NB III. nyugati csoportjában, és három gólt is szerzett.
  • A 444 újságírója annyira hihetetlennek tartotta a fizetés összegét, hogy megkereste az információt először – még 2020 júliusában – megíró, az ország legolvasottabb sportlapjának tartott Sport Ekspres online kiadásának főszerkesztőjét, Klaudio Ndrecát, aki ugyan nem akarta felfedni a forrásait, de határozottan megerősítette, az információ megbízható helyről származik és hogy a hír megjelenése óta eltelt hónapok alatt nem érkezett helyreigazítási kérelem a Sport Ekspreshez sem a klub, sem a játékos részéről.

(Kiemelt képe: pfla.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik