Magyar foci

Megnevezte az Magyar Labdarúgó Szövetség az év játékosait

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében Gulácsi Péter, az RB Lepizig magyar válogatott kapusa lett az év játékosa, immáron harmadik alkalommal.

Gulácsi fontos szerepet vállalt a válogatott sikeres őszi szereplésében, klubjával, az RB Leipziggel pedig bronzérmet szerzett a bajnokságban, majd nagyszerűen szerepelt a Bajnokok Ligájában is, ahol továbbjutott csoportjából az egyenes kieséses szakaszba.

A nőknél Jakabfi Zsanett győzött, aki továbbra is Európa egyik legerősebb klubcsapatában, a Wolfsburgban futballozik, idén is Bajnokok Ligája-döntőt játszott, és veretlenül nyerte meg a Bundesliga küzdelemsorozatát. A magyar válogatott támadója kilencedik alkalommal nyerte el ezt az elismerést.

A futsal szakágban is egy kapus lett a legjobb idén: Alasztics Marcell a kupagyőztes Haladás és a magyar válogatott játékosként is kiemelkedő teljesítmény nyújtott 2020-ban. A nőknél Kota Gabriella, az Astra HFC futsalosa lett a legjobb játékos. Mindketten első alkalommal szerezték meg ezt az elismerést.

Olvasói sztorik