Magyar foci bajnokok ligája

Rebrov a budapesti feltámadás folytatásában bízik

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Ki-ki mérkőzést játszik kedd este a Ferencváros és a Dinamo Kijev a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, az ukrajnai mérkőzésen az Európa Liga-szereplés a tét.

Kapcsolódó
„Készen állunk” – tudja a Fradi, mi a dolga a kijevi BL-meccsen
Már megérkezett Ukrajnába a magyar bajnok. Szerdán az Európa Liga-szereplés lesz a tét a Dinamo elleni meccsen.

A győztes megszerzi a harmadik helyet, és átkerül az EL egyenes kieséses szakaszába. A 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen a Dinamónak kedvezne, viszont a gólokban gazdagabb iksz már magyar bajnok harmadik helyét jelentené.

„Otthon érzem magam a Dinamo stadionjában, Kijev az otthonom, mindig örömmel térek vissza ide, boldog vagyok, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre jöhettem” – mondta Szerhij Rebrov, aki 1992 és 2000, majd 2005 és 2008 között játékosként, 2009 és 2014 között edzőként dolgozott a klub színeiben.

Kapcsolódó
A Debrecen 2004-es menetelését másolhatja le a Fradi egy kijevi bravúrral
A párharc győztese az Európa Ligában folytathatja.

„Számunkra minden eddigi BL-csoportmérkőzés fontos volt, a csapat sok új tapasztalatot szerzett ezen a szinten. Azonban a döntő mérkőzés este következik.

Nem lesz egyszerű dolgunk, de van kiindulási alapunk, hiszen egy egymás elleni mérkőzést már játszottunk Budapesten. Akkor sikerült összeszedni magunkat és a gyengébb első félidei teljesítmény után otthon tartottunk egy pontot

– idézte a szakembert a Fradi.hu portál.

„Jól ismerem a Dinamo Kijevet, hiszen játszottam és edzőként is megfordultam a klubnál, ismerem a játékosokat is. Érzékelhető, hogy mióta Mircea Lucescu a Dinamo vezetőedzője, sokkal szervezettebben játszik a csapat. Elismerem, tisztelem őt, de a főszerep a játékosoké lesz.”

Olekasndr Zubkov úgy fogalmazott, a legjobb teljesítményre lesz szükség mindenkitől, aki pályára lép.

Bajnokok Ligája, G csoport, 6. forduló

21.00: Dinamo Kijev (ukrán) – Ferencváros
v.: Andreas Ekberg (svéd)

 

21.00: FC Barcelona (spanyol) – Juventus (olasz)

Olvasói sztorik