Magyar foci bajnokok ligája

Rebrov szerint a Bajnokok Ligájában szerzett tapasztalatok már látszanak a Fradin

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Megtartotta az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának edzője.

Kapcsolódó
Megnyugodhat a Fradi, Rebrov ott lehet a Barcelona elleni BL-meccsen
A hétvégén nem érezte jól magát, de már edzést vezényelt és sajtótájékoztatót is tartott az ukrán edző.

Az ukrán szakember a legutóbbi, Juventus elleni mérkőzést is megemlítette, amelyen az FTC az utolsó pillanatokig harcban volt a pontszerzésért, ám végül 2-1-re kikapott. Rebrov szerint a Fradi minden mérkőzése után erősebb és tapasztaltabb lesz, a torinói mérkőzés is a csapat hasznára lesz hosszútávon.

A BL-hez tapasztalat is kell. Az első három találkozón sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ez pedig hasznunkra vált. Ennek láthattuk jeleit a Juventus otthonában

– mondta keddi sajtótájékoztatóján az ukrán szakember, aki szerint legfontosabb, hogy versenyképesek legyen az együttes.

A katalán klub keretét és hiányzóit illetően kifejtette, a Barcelona második csapata is minőségi labdarúgókból áll, ami bebizonyosodott már a Dinamo Kijev ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen. Rebrov szerint minden poszton megvan a megfelelő konkurencia, a különbség pedig elenyésző a játékosok között a Barcelonánál, vagy éppen a Juventusnál, ezért a Ferencváros fő feladata, hogy saját magával foglalkozzon.

Kapcsolódó
Lionel Messi nem jön Budapestre
Több sztárját sem hozza a katalán sztárcsapat a Bajnokok Ligája-meccsre.

Rebrov kitért a rotációra is, a szakvezető szerint az előző szezonban nyert Európa Ligás tapasztalat sokat segít az idei idényben, de azért próbálja forgatni a játékosokat. Ennek kapcsán kitért arra is az Fradi edzője, hogy az öt cserelehetőség nagyon sokat segít neki.

Akik játszanak, azok boldogok. Edzőként elsősorban azokkal van dolgom, akik éppen kimaradnak a csapatból. Sokat beszélünk velük, éreztetjük, hogy mindenki fontos a keretben. Ennek köszönhető, hogy Frimpong Torinóban az egyik legjobb volt, mert nagyon motiváltan lépett pályára

– mondta Rebrov annak kapcsán, hogy miként tartja tűzben a kevesebb szerepet kapott játékosokat.

Külön kiemelte azt is az FTC edzője, hogy arra is büszke, hogy rendre három-négy magyar van a kezdőben, ráadásul bizonyítják is, hogy helyük van ott, versenyképes játékosok.

A G csoportból a százszázalékos Barcelona és a második Juventus is továbbjutott már, az FTC és a Dinamo Kijev a harmadik helyért csatázik, amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között lehet folytatni a nemzetközi szereplést.

Olvasói sztorik