Élő Magyar foci

Nemzetek Ligája-csoportelsőséggel koronázta meg az őszt a magyar válogatott

A magyar válogatott 2-0-ra győzött Törökország ellen a Nemzetek Ligája B osztályának utolsó fordulójában, így megnyerte a csoportját, és a következő kiírásban Európa legerősebb csapataival mérheti össze az erejét.

A meccs előtt tudni lehetett, hogy ha a magyar csapat több pontot szerez a meccsen, mint a Belgrádban pályára lépő orosz válogatott, akkor miénk az első hely, és az ezzel járó feljutás.

A szerbek már 10 perc után előnybe kerültek az oroszok ellen, sőt, a félidő közepén már kettővel mentek, így a magyar válogatott nem volt győzelmi kényszerben, mert egy döntetlennel is élen zárhatott.

Az első félidőben főleg az volt szembetűnő, hogy a magyar csapat támadásaiban nem volt elég átütőerő, ha el is jutottunk a török 16-os közelébe, a kulcspasszok rendre besültek. A törökök ugyan többször is munkát adtak Dibusznak, de bravúrt nem kellett bemutatnia a magyar kapusnak.

A szünetben kettőt is cseréltünk, jött Cseri, valamint a Törökországban légióskodó Varga Kevin, akik egyaránt szerepet vállaltak a gólunkban: a török kapus rossz kirúgása után Cseri passzolt Nikolicsnak, aki okosan letette a labdát Varga Kevinnek, és bár Gönuk ezt a lövést a kapufára tolta, a menteni igyekvő védő a becsúszó Sigér lábára pöckölte a labdát, úgyhogy azért volt egy kis szerencsénk is.

A magyar csapat a gól után visszaállt, a törökök pedig próbáltak nyomni, hiszen két gól kellett volna nekik az elsőséghez. Bár jöttek a beadások mindkét oldalról, de a védelmünk egész stabilan állt a lábán, és a hosszabbításban Varga Kevin egy szöglet után labdát szerzett, majd óriási sprint után precíz lövéssel állította be a végeredményt, akivel a törökök egyébként kiestek a C osztályba.

A csoportelsőség azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája következő kiírásában az A osztályban, a legjobb 16 között szerepelünk majd, és akár a vb-pótselejtezőkre is odaérhetünk azzal, hogy megnyertük a négyesünket, de ehhez még elég sok feltételnek kell teljesülnie.

A meccs statisztikája:

Infografika: www.sofasore.com

A magyar csapat hét meccset vívott az ősszel, ezek közül négyet megnyert, kétszer döntetlent ért el és csak egyszer, az oroszok elleni Nemzetek Ligája-találkozón szenvedett vereséget.

Nemzetek Ligája, B osztály, 3. csoport, 6. forduló:

Magyarország – Törökország 2-0 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött
v.: Kruzliak (szlovák)
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Nagy Á., Kalmár (Cseri, 46.), Sigér, Hangya (Holender, 74.) – Könyves (Varga K., 46.), Nikolics (Gyurcsó, 64.).
Törökország: Günok – Sangare, Demiral, Kabak, Erkin – Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir  (Ayhan, 88.)– Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.).
gól: Sigér (57.), Varga K. (90+5.)
sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (90+1.), illetve Tekdemir (48.)

 

A csoport másik meccsén:
Szerbia – Oroszország 5-0 (4-0)
gól: Radonjic (10.), Jovic (25., 45+1.), Vlahovic (41.), Mladenovic (64.)

 

A csoport végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1  7-4 11 pont
2. Oroszország 6 2 2 2  9-12 8
3. Szerbia 6 1 3 2 9-7 6
4. Törökország  6 1 3 2 6-8 6

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Két csere lesz nálunk

Jön a Mezőkövesd irányítója, Cseri, valamint a Törökországban légióskodó Varga Kevin. Kalmár és Könyves megy le.

Nem ez volt idén a legerősebb félidőnk

Hátul viszonylag stabilak voltunk, de elöl nem igazán sikerült összerakni a támadójátékot. Tudva, hogy nekünk a döntetlen is jó, várhatóan a második félidőben sem fogunk ezerrel rohamozni.

Vége is az első félidőnek

Sok minden nem történt. De nekünk egyelőre a döntetlen is jó, mert a másik meccsen a szerbek 3-0-ra vezetnek az oroszok ellen.

Dibusz olvasta a szándékot

Karaman hozott össze magának egy lehetőséget, de a lövése erőtlen volt, meg Dibusz tudta is, mi következik.

Dibusz szépen leért

Calhanoglu csinálta meg magának a lövőhelyzetet, de a jobb alsó felé tartó labdát Dibusz elcsípte.

A szerbeken nem múlik semmi

Jovic góljával már 2-0-ra vezetnek az oroszok ellen. Ha az oroszok zakóznak, döntetlennel is csoportelsők vagyunk.

Nego rálépett a labdára

Talán jobb lett volna, ha nem tol rajta még egyet, hanem lő 16-ról, így viszont odalett a helyzet.

Megint az a fránya utolsó passz

Kalmár tolta a labdát Nikolics elé, illetve sajnos nem elé, mert akkor Nikolics elindulhatott volna vele a kapu felé, így viszont még bajlódnia kellett az átvétellel, és a védő odaért.

Könyves majdnem kilépett

Két védő között próbált meglódulni a ZTE csatára, de a Juventus védője, Demiral szerelni tudta.

Jó hír a másik meccsről

A szerbek az ellenünk is betaláló Radonjic révén vezetnek az oroszok ellen. Jelen állás szerint ezzel a 0-0-val is csoportelsők vagyunk!

Kalmár elnézést kért

Egy labdaszerzés után egyedül vitte végig, és felejthető módon lőtt. Nikolics reklamált is, mert üresen állt a 16-oson belül.

Van már nekünk is lövésünk

Nikolics fordult kapura Hangya passzával, aztán nem erőből lőtt, inkább csavarni akarta a labdát, de a török kapus fogta.

Calhanoglu megkínálta Dibuszt

A Milan középpályása vagy 35 méterről tűzött rá egy szabadrúgást, Dibusz másodjára ölelte magához a furán szitáló labdát.

Nagy Ádám túl kreatív volt

Sarokkal tette le a labdát a 16-os előterében Könyvesnek, aki erre nem számított. Pedig akár helyzet is lehetett volna belőle.

Pirosban vagyunk

És megint Nikolics a csapatkapitányunk, mint a szerbek ellen. A törökök fehér mezben és fehér sortban lépnek pályára.

Ma is Gera irányít

Amikor legutóbb hazai pályán játszottunk a törökökkel, akkor gólt is szerzett. Azon a 2012-es meccsen 3-1-re nyertünk.

Így állunk most

Az oroszok vezetik a csoportot 8 ponttal, nekünk is ennyi van, csakhogy az egymás elleni eredmények alapján jobbak nálunk (2-3 itthon, 0-0 kint). A törököknek 6 pontjuk van, az ellenünk elszenvedett vereség óta nem kaptak ki.

Olvasói sztorik