Magyar foci bajnokok ligája

A válogatott Izland, a Fradi Messiék ellen játszik szurkolók nélkül

Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseket is zárt kapuk mögött rendezik, az MLSZ visszatéríti a jegyek árát. Nem lesznek néző a Fradi-Barcán sem.

Orbán Viktor hétfőn, a Facebook-oldalán jelentette be a legújabb járványügyi szigorításokat, melyek a sportéletet is érintik. Bezárnak ugyanis a stadionok, azaz míg eddig korlátlanul mehettek a nézők a mérkőzésekre, mostantól zárt kapusak lesznek az események.

Mivel a korlátozások első körben harminc napra szólnak – amennyiben az országgyűlés elfogadja, akkor kedd éjféltől –, a döntés már a csütörtöki magyar-izlandi Európa-bajnoki pótselejtezős meccset is érinti.

A válogatott vasárnap Szerbiát, jövő héten szerdán Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában, értelemszerűen ezek a találkozók is zárt kapusak lesznek. Az Európai Labdarúgó Szövetség korábbi döntése értelmében a nézőtér harminc százalékát használhatták volna ki a szurkolók.

„A nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezett válogatott mérkőzések esetén a jegyek árát az MLSZ visszatéríti” – írta közleményében a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), amely azt is megjegyezte, hogy a kormány és a járványügyi hatóságok minden döntését végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Szoboszlait ismét elveszítheti a válogatott
Karanténba került a Salzburg.

A döntés értelmében a Ferencváros is üres lelátók előtt fogadja majd a Barcelonát december 2-án, a Bajnokok Ligájában, a klub egyelőre még nem reagált a hírre. A hazai bajnokságok is nézők nélkül folytatódnak – nem csak a labdarúgásban.

Az amatőr csapatsport szabadban is tilos ebben a legalább 30 napban. Az mlsz.hu-n megjelentek szerint a további döntéseket a kormányhatározat részketeinek ismeretében hozza majd meg a szövetség.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Olvasói sztorik