Magyar foci sport

Márton Gábor: Ilyen hozzáállást még nem láttam a csapattól

A MOL Fehérvár FC vezetőedzője elég elkeseredetten nyilatkozott, miután csapatát kiütötte a tartalékos MTK.

Az MTK már a legutóbb, az Újpest ellen is tartalékosan állt ki, de a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójára kidőlt további két játékos is. Balázs Benjámin saroksérülés, míg Gera Dániel koronavírus miatt került ki a csapatból. Szombat este a Hungária körúton a hazai csapatban ezért kezdett két 20 éves játékos, majd a kispadról a 18 éves Kata Mihály és a 16 éves Biben Barnabás is beállt.

Ennek ellenére előbb sokkolta, majd kiütötte a hazai csapat a bajnokaspiráns MOL Fehérvárt. Már 3-0-át mutatott az eredményjelző, amikor a találkozó 88. percében Stopira azzal, hogy a hálóba bólintott, megszerezte a szépségtapaszt jelentő találatot.

Négygólos játékosa vezetésével végezte ki a Paks a Felcsútot
Az előző szezonban a kiesést épphogy elkerülő paksiak jelenleg a második helyen állnak az NB I-ben.

Mindezek után nem meglepő, hogy Márton Gábor, a Vidi edzője elég elkeseredetten nyilatkozott a mérkőzést követően. Arra a riporteri kérdésre, hogy „Tompa, fásult volt a csapat?”, azt felelte:

Jó kérdés, nem. Én ilyen hozzáállást még nem láttam ettől a csapattól, hogy így menjen bele a meccsbe, így játsszon. De nyilván én vagyok az edző, az én felelősségem.

Íme a teljes nyilatkozat:

NB I, 10. forduló

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)

 

MTK: Mijatovic – Ikenne-King, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera – Cseke, Mezei Sz. (Kata, 79.) – Prosser, Palincsár (Biben, 62.), Schön – Miovski (Lencse, 89.)

MOL Fehérvár: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) – Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petrjak, 56.) – Nego, Houri, Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 62.)

 

gólszerzők: Cseke (9., 11-esből), Schön (65.), Miovski (66.), illetve Stopira (88.)

sárga lap: Herrera (18.), Ferreira (34.), Ikenne-King (37.), Nagy Zsombor (80.), illetve Musliu (8.), Nikolov (24.), Fiola (39.), Bamgboye (70.)

 

Paks–Puskás Akadémia 6–2 (3–1) 

Gólszerzők: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), ill. Baluta (27.), Mance (85.)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!