Magyar foci

Márton Gábor: Ilyen hozzáállást még nem láttam a csapattól

A MOL Fehérvár FC vezetőedzője elég elkeseredetten nyilatkozott, miután csapatát kiütötte a tartalékos MTK.

Az MTK már a legutóbb, az Újpest ellen is tartalékosan állt ki, de a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójára kidőlt további két játékos is. Balázs Benjámin saroksérülés, míg Gera Dániel koronavírus miatt került ki a csapatból. Szombat este a Hungária körúton a hazai csapatban ezért kezdett két 20 éves játékos, majd a kispadról a 18 éves Kata Mihály és a 16 éves Biben Barnabás is beállt.

Ennek ellenére előbb sokkolta, majd kiütötte a hazai csapat a bajnokaspiráns MOL Fehérvárt. Már 3-0-át mutatott az eredményjelző, amikor a találkozó 88. percében Stopira azzal, hogy a hálóba bólintott, megszerezte a szépségtapaszt jelentő találatot.

Négygólos játékosa vezetésével végezte ki a Paks a Felcsútot
Az előző szezonban a kiesést épphogy elkerülő paksiak jelenleg a második helyen állnak az NB I-ben.

Mindezek után nem meglepő, hogy Márton Gábor, a Vidi edzője elég elkeseredetten nyilatkozott a mérkőzést követően. Arra a riporteri kérdésre, hogy „Tompa, fásult volt a csapat?”, azt felelte:

Jó kérdés, nem. Én ilyen hozzáállást még nem láttam ettől a csapattól, hogy így menjen bele a meccsbe, így játsszon. De nyilván én vagyok az edző, az én felelősségem.

Íme a teljes nyilatkozat:

NB I, 10. forduló

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)

 

MTK: Mijatovic – Ikenne-King, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera – Cseke, Mezei Sz. (Kata, 79.) – Prosser, Palincsár (Biben, 62.), Schön – Miovski (Lencse, 89.)

MOL Fehérvár: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) – Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petrjak, 56.) – Nego, Houri, Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 62.)

 

gólszerzők: Cseke (9., 11-esből), Schön (65.), Miovski (66.), illetve Stopira (88.)

sárga lap: Herrera (18.), Ferreira (34.), Ikenne-King (37.), Nagy Zsombor (80.), illetve Musliu (8.), Nikolov (24.), Fiola (39.), Bamgboye (70.)

 

Paks–Puskás Akadémia 6–2 (3–1) 

Gólszerzők: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), ill. Baluta (27.), Mance (85.)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik