Magyar foci

Három Premier League-légióssal jönnek az izlandiak

Kihirdette a többek között a november tizenkettedikei, magyarok elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő izlandi válogatott keretét Erik Hamrén szövetségi kapitány.

A névsorban 24 játékos szerepel, közülük mindössze ketten játszanak odahaza, a többiek idegenlégiósok.

A legnagyobb név az Evertont erősítő középpályás, Gylfi Sigurdsson, de a német, a holland és az orosz élvonalban is szerepelnek izlandi labdarúgók.

A legrutinosabbnak a dán Köbenhavn védője, Ragnar Sigurdsson számít, aki eddig 96 alkalommal szerepelt a válogatottban. Az izlandiak a magyarok elleni találkozó után a dánokkal és az angolokkal is összecsapnak három, illetve hat nappal később a Nemzetek Ligájában.

A magyar és az izlandi csapat legutóbb a 2016-os Eb-n találkozott egymással, akkor a csoportkörben 1-1 lett a marseille-i meccs végeredménye.

Az MLSZ honlapja azt írja, hogy az Izland elleni meccsre minden jegy elkelt, és mivel a Puskás Arénát a koronavírus-járvány miatt a Puskás Arénát 30 százalékos kihasználtsággal tölthetik meg a szurkolók, nagyjából 20 ezren buzdíthatják a helyszínen Marco Rossi csapatát.

Az izlandi labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok: Hannes Halldórsson (Valur), Ögmundur Kristinsson (Olimpiakosz, görög), Rúnar Rúnarsson (Arsenal, angol)
védők: Ari Skúlason (Oostende, belga), Hördur Magnússon (CSZKA Moszkva, orosz), Birkir Saevarsson (Valur), Kári Árnason (Víkingur, feröeri), Ragnar Sigurdsson (Köbenhavn, dán), Sverrir Ingason (PAOK, görög), Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg, norvég), Hjörtur Hermannsson (Bröndby, dán), Victor Pálsson (Darmstadt, német)
középpályások: Birkir Bjarnason (Brescia, olasz), Aron Gunnarsson (el-Arabi, katari), Gylfi Sigurdsson (Everton, angol), Rúnar Már Sigurjónsson (Asztana, kazah), Arnór Ingvi Traustason (Malmö, svéd), Arnór Sigurdsson (CSZKA Moszkva, orosz)
támadók: Jóhann Gudmundsson (Burnley, angol), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar, holland), Alfred Finnbogason (Augsburg, német), Jón Dadi Bödvarsson (Millwall, angol), Kolbeinn Sigthórsson (AIK, svéd), Vidar Kjartansson (Valerenga, norvég)

A kiemelt képen Gylfi Sigurdsson látható. Fotó: Alex Pantling / POOL / AFP

Olvasói sztorik