Magyar foci

A hajrában nyerte meg az első fordulóból elhalasztott meccsét a Puskás Akadémia

Szerda délután lejátszották az első fordulóból elhalasztott Puskás Akadémia-Budapest Honvéd bajnokit, amelyen a 90. percig várni kellett a gólra.

A találkozón mindkét csapatból hiányoztak játékosok a koronavírus-járvány miatt, valamint az eső is nehezítette a futballisták dolgát, ez sajnos a játék minőségén is érezhető volt. A két együttes összesen kilencszer lőtt kapura, de elvétve találta azt el. A Honvéd lesről lőtt kapufát a második félidőben, a hajrában pedig szintén les miatt érvénytelen gólt lőttek a hazaiak, úgy tűnt, 0-0 marad az állás végig.

Jött azonban a 90. perc, Yoell van Nieff tekert az ötösre jobb szélről egy szabadrúgást, amibe pont annyira tette bele a lábfejét Thomas Meissner, hogy az becsapja Tomás Tujvel kapust.

Ezután megpróbált felpörögni a kispesti csapat, de olyan pontatlan volt a Honvéd támadójátéka, hogy lövésig sem jutott már el, így a felcsútiaké lett a három pont. A Puskás Akadémia egymás után négy elveszített bajnokit követően nyert, utoljára szeptember 25-én gyűjtött három pontot.

Végeredmény – NB I, 1. forduló, halasztott mérkőzés

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Gólszerző: Meissner (90.)

Olvasói sztorik