Magyar foci

Kikapott a bátortalanul játszó magyar válogatott a szlovákoktól

A magyar női labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett pénteken a szlovákoktól az Illovszky Rudolf Stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A vendégek sikerükkel a magyarokat megelőzve visszavették a csoport harmadik helyét. Markó Edina szövetségi kapitány csapata december elsején Szegeden fogadja az izlandi csapatot a sorozat zárásaként.

Az első félidőben védekezésben meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. A támadójátékunkban azonban sok volt a pontatlanság, nem tudtunk úgy odaérni a kapu elé, ahogy szerettünk volna, ezért gondoltuk, hogy váltásra van szükség. Nem voltunk olyan formában, ami hozta volna a helyzeteket, de nem akarok kifogásokat keresni. Tetszett, hogy végig tudtunk küzdeni és szépítettünk, de ez alap kell, hogy legyen egy válogatottnál

– idézte Markó nyilatkozatát az MLSZ honlapja.

„Nagyon szomorú vagyok, nem érdemeltünk győzelmet. Bátortalanul játszottunk, így nem lehet gólokat rúgni” – mondta a csapatkapitány Vágó Fanni. Az ötödik meccsén harmadik gólját szerző Pusztai Sára pedig azt emelte ki, hogy kapkodtak, és pontatlanul játszottak.

női Eb-selejtező, F csoport:

Magyarország – Szlovákia 1-2 (0-0)
gól: Pusztai (92.), illetve Hmirova (68.), Mikolajova (80.)

 

A csoport állása: 1. Svédország 13 pont/6 mérkőzés (32-2), 2. Izland 13/5 (21-2), 3. Szlovákia 7/5 (4-10), 4. Magyarország 7/7 (11-19), 5. Lettország 0/7

 

Az ötösből az első helyen záró csapat kijut a 2022-re halasztott angliai tornára, ahol a kilenc csoport három legjobb másodikja is biztosan szerepelhet. A maradék hat második helyezett oda-visszavágós párharcban dönt a további három hely sorsáról.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik