Magyar foci sport

Tíz emberrel összezuhant, nyolc góllal kikapott a magyar válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott a meccs nagy részében emberhátrányban játszva 8-0-s vereséget szenvedett a svédek vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A göteborgi találkozónak eleve a világbajnoki bronzérmes házigazdák voltak az esélyesei, de miután a magyar kapust, Bíró Barbarát a 42. percben kiállították, végképp felbillent a pálya.

Bíró kiállítása után az újonc Schildkraut Fruzsina állt be a kapuba, aki a második félidőben nem tudott segíteni a csapaton a nagyon felpörgő svédek ellen.

Markó Edina szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt nem számíthatott az MTK Budapest játékosaira, mert a pénteki tesztelések során a kék-fehérek két játékosának is pozitív lett a mintája, ezért ők és klubtársaik sem csatlakozhattak a nemzeti csapat keretéhez.

„Mindent megtettünk a pályán, az eredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben hoztuk azt, amire képesek vagyunk. Aztán jött a kiállítás, és egy ilyen világklasszis csapat ellen bármely válogatott kapott volna ennyit. Semmi szégyenkezni valónk nincs, az a küzdelem, amit a lányoktól láttam, büszkeségre ad okot. Ilyen mentalitással kell menni tovább, igaz, a hozzáállással sosem volt gondunk. Ilyen helyzetben, ilyen második félidő után sem esett össze a csapat, a gólokat pontrúgásokból kaptuk, amikben jobbak és amiket most nem tudtuk megoldani. Ez a világbajnoki bronzérmes csapat, fel kell emelnünk a fejünket és dolgoznunk tovább a hátralevő napokban, és Lettországban nyernünk kell” – idézte Markó nyilatkozatát az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott pénteken utazik tovább Lettországba, ahol kedden szerepel Eb-selejtező mérkőzésen.

eredmény, Eb-selejtező, F csoport:

Svédország – Magyarország 8-0 (1-0)

 

A csoport állása: 1. Svédország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Izland 9/3, 3. Szlovákia 4/4 (2-9), 4. Magyarország 4/5 (5-17), 5. Lettország 0/4

 

Az ötösből az első helyen záró csapat kijut a 2022-re halasztott angliai Eb-re, ahol a kilenc csoport három legjobb másodikja is biztosan szerepelhet. A maradék hat második helyezett oda-visszavágós párharcban dönt a további három hely sorsáról.

A kiemelt képen Rácz Zsófia, Turányi Lilla és a svéd Amanda Ilestedt küzd a labdáért. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Adam Ihse

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!