Magyar foci

Tíz emberrel összezuhant, nyolc góllal kikapott a magyar válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott a meccs nagy részében emberhátrányban játszva 8-0-s vereséget szenvedett a svédek vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A göteborgi találkozónak eleve a világbajnoki bronzérmes házigazdák voltak az esélyesei, de miután a magyar kapust, Bíró Barbarát a 42. percben kiállították, végképp felbillent a pálya.

Bíró kiállítása után az újonc Schildkraut Fruzsina állt be a kapuba, aki a második félidőben nem tudott segíteni a csapaton a nagyon felpörgő svédek ellen.

Markó Edina szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt nem számíthatott az MTK Budapest játékosaira, mert a pénteki tesztelések során a kék-fehérek két játékosának is pozitív lett a mintája, ezért ők és klubtársaik sem csatlakozhattak a nemzeti csapat keretéhez.

„Mindent megtettünk a pályán, az eredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben hoztuk azt, amire képesek vagyunk. Aztán jött a kiállítás, és egy ilyen világklasszis csapat ellen bármely válogatott kapott volna ennyit. Semmi szégyenkezni valónk nincs, az a küzdelem, amit a lányoktól láttam, büszkeségre ad okot. Ilyen mentalitással kell menni tovább, igaz, a hozzáállással sosem volt gondunk. Ilyen helyzetben, ilyen második félidő után sem esett össze a csapat, a gólokat pontrúgásokból kaptuk, amikben jobbak és amiket most nem tudtuk megoldani. Ez a világbajnoki bronzérmes csapat, fel kell emelnünk a fejünket és dolgoznunk tovább a hátralevő napokban, és Lettországban nyernünk kell” – idézte Markó nyilatkozatát az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott pénteken utazik tovább Lettországba, ahol kedden szerepel Eb-selejtező mérkőzésen.

eredmény, Eb-selejtező, F csoport:

Svédország – Magyarország 8-0 (1-0)

 

A csoport állása: 1. Svédország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Izland 9/3, 3. Szlovákia 4/4 (2-9), 4. Magyarország 4/5 (5-17), 5. Lettország 0/4

 

Az ötösből az első helyen záró csapat kijut a 2022-re halasztott angliai Eb-re, ahol a kilenc csoport három legjobb másodikja is biztosan szerepelhet. A maradék hat második helyezett oda-visszavágós párharcban dönt a további három hely sorsáról.

A kiemelt képen Rácz Zsófia, Turányi Lilla és a svéd Amanda Ilestedt küzd a labdáért. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Adam Ihse

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik