Magyar foci bajnokok ligája

Első BL-meccsén gólt lőtt a Fradinak, aztán taxival ment haza a Barca tinije

Gólt szerzett ugyan a Ferencváros, de a súlyos vereséget nem úszta meg első BL-meccsén, mivel a Barcelona még tíz emberrel is lőtt két gólt, és 5-1-es győzelmet aratott.

Kikapott Barcelonában, de nem vallott szégyent a Fradi
Az első 20 percben akár két góllal is vezethetett volna a magyar bajnok, végül sima vereséget szenvedett.

Lionel Messi szerezte a Barcelona első gólját tizenegyesből, ezzel sorozatban 16 BL-idényben volt eredményes, és a Fradi lett a 36. csapat, amely ellen gólt szerzett a legrangosabb európai kupában – ez rekordnak számít.

A Barca részéről két tinédzser is eredményes volt, a második gólt szerző, 17 éves Ansu Fatinak már a spanyol válogatottban is van gólja, a vele egyidős Pedrinek viszont a Fradi elleni volt az első találata a Barcában, valamint a nemzetközi porondon.

Az Opta statisztikái alapján a Barcelona lett az első csapat, amelynek a BL-ben két 17 éves játékosa is eredményes tudott lenni egy meccsen belül.

A Gerard Piqué kiállítása miatt bosszankodó Ronald Koeman azt mondta, pár hét még kell, hogy összecsiszolódjon a csapat, de a második félidő első húsz percében látott produkció nagyon tetszett neki.

A kispadon hagyott Antoine Griezmannról azt mondta, a Real Madrid elleni hétvégi rangadón számít rá, így nem akarta becserélni; Lionel Messit dicsérte a motiváltsága és a hozzáállása miatt, és kijutott a jó szóból a fiataloknak is, Pedrit úgy jellemezte, bárhol játszik, mindig hasznos tud lenni.

Pedri egyébként taxival ment haza a meccs után, mivel jogosítványa még nincs.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik