Magyar foci bajnokok ligája

A Barca edzőjét felbosszantotta Piqué kiállítása

Ronald Koeman, a Ferencvárost kedden este 5-1-re legyőző FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint túlzás volt, hogy Gerard Piqué piros lapot kapott megmozdulásáért a két együttes Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Kikapott Barcelonában, de nem vallott szégyent a Fradi
Az első 20 percben akár két góllal is vezethetett volna a magyar bajnok, végül sima vereséget szenvedett.

A kiállítás miatt a tapasztalt védő nem lehet ott a jövő heti, Juventus elleni, idegenbeli csoportrangadón. A Twitteren a gonoszkodó kommentelők le is vezették, hogy Piqué biztos így akarta megúszni, hogy szembekerüljön a Juventus sztárjával, Cristiano Ronaldóval, aki realosként okozott neki néhány kellemetlen pillanatot.

Piquét azután küldte le a pályáról a svájci játékvezető, Sandro Schärer, hogy a játékos a 68. percben lerántotta a 16-oson belül az FTC norvég támadóját, Tokmac Nguent.

Koeman szerint a 11-es mellett a sárga lap lett volna a megfelelő szankció.

A büntető és a piros lap együtt rosszul érintett bennünket, de kezdünk hozzászokni, egy emberrel kevesebben vagyunk. A Celta Vigo ellen is ez történt, és most is. A büntetés túl szigorú. Szabálytalanság történt, ami 11-est és sárga lapot ért. Nem értem, a bíró miért a pirosat mutatta fel, de el kell fogadnunk a döntést

A meccsen a katalánok argentin sztárja, Lionel Messi is betalált, így ő lett az első játékos, aki sorozatban 16 BL-szezonban eredményes tudott lenni.

Rajta kívül Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri és Ousmane Dembélé szerzett gólt a hazaiaknál, Koeman szerint ez megnyugtat egy edzőt.

„Ha eddig voltak kételyek azzal kapcsolatban, hogy ki szerez gólt a Barcában, akkor ezen a meccsen megmutattuk, hogy megvannak a megfelelő embereink erre a célra”.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik