Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában

Ha nem is vágott vissza a szeptemberi 3-2-es budapesti vereségért, de egy pontot szerzett Oroszország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott, amely a 0-0-s döntetlennel őrzi második helyét a Nemzetek Ligája B divíziójának 3-as csoportjában.
Kapcsolódó cikkek

Három mérkőzése közül kettő megnyert, csupán az oroszoktól szenvedett vereséget Budapesten a magyar labdarúgó-válogatott, amely este Moszkvában gól nélküli döntetlent ért el.

Bár előzetesen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, nincs olyan bő kerete, hogy öt-hat helyen ismét változtasson a kezdőcsapat összetételén, azért sikerült néhány cserét végrehajtania.

A vasárnapi, szerbiai összecsapáshoz képest mindössze öten maradtak a kezdő tizenegyben: Botka Endre, Szalai Attila, Kalmár Zsolt, Gazdag Dániel és Nikolics Nemanja.

Dzjuba és Botka harca a labdáért (Grigory Sysoev / Sputnik via AFP)

Lagymatagon kezdődött a mérkőzés, az első félidőre nem lehetett azt mondani, hogy a játék minden szépségét felvonultatta. Az oroszok visszafogottak voltak, pedig Sztanyiszlav Csercseszov kapitány heves karmozdulatokkal nagyobb sebességre ösztökélte őket, de a magyar támadók sem sok vizet zavartak Anton Sunyin kapujánál.

Fordulás után nagyobb lendületre kapcsoltak az oroszok, az 54. percben Artyom Dzjuba jobblábas, Botkán megpattanó lövését védte bravúrral Dibusz Dénes, négy perccel később Alekszej Ionov bombázta telibe a lécet – szerencsére a labda nem be-, hanem kifelé pattant.

A hajrában is fölényben futballoztak a hazaiak, de ezt nem tudták gólra váltani, így maradt a 0-0.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

B Liga, 3. csoport
Oroszország – Magyarország 0-0
Moszkva
v.: Michael Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – Anton Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zubnyin, Ozdojev (Szoboljev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzujba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 77.), Gazdag (Nagy Ádám, a szünetben), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga Kevin, 61.)

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország – Szerbia 2-2 (0-2)
gól: Calhanoglu (57.), Tufan (76.), illetve Milinkovic-Savic (22.), Mitrovic (49., 11-esből)

Kiemelt fotó: Pavel Golovkin / POOL / AFP