Élő Magyar foci

Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában

Ha nem is vágott vissza a szeptemberi 3-2-es budapesti vereségért, de egy pontot szerzett Oroszország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott, amely a 0-0-s döntetlennel őrzi második helyét a Nemzetek Ligája B divíziójának 3-as csoportjában.

Három mérkőzése közül kettő megnyert, csupán az oroszoktól szenvedett vereséget Budapesten a magyar labdarúgó-válogatott, amely este Moszkvában gól nélküli döntetlent ért el.

Bár előzetesen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, nincs olyan bő kerete, hogy öt-hat helyen ismét változtasson a kezdőcsapat összetételén, azért sikerült néhány cserét végrehajtania.

A vasárnapi, szerbiai összecsapáshoz képest mindössze öten maradtak a kezdő tizenegyben: Botka Endre, Szalai Attila, Kalmár Zsolt, Gazdag Dániel és Nikolics Nemanja.

Dzjuba és Botka harca a labdáért (Grigory Sysoev / Sputnik via AFP)

Lagymatagon kezdődött a mérkőzés, az első félidőre nem lehetett azt mondani, hogy a játék minden szépségét felvonultatta. Az oroszok visszafogottak voltak, pedig Sztanyiszlav Csercseszov kapitány heves karmozdulatokkal nagyobb sebességre ösztökélte őket, de a magyar támadók sem sok vizet zavartak Anton Sunyin kapujánál.

Fordulás után nagyobb lendületre kapcsoltak az oroszok, az 54. percben Artyom Dzjuba jobblábas, Botkán megpattanó lövését védte bravúrral Dibusz Dénes, négy perccel később Alekszej Ionov bombázta telibe a lécet – szerencsére a labda nem be-, hanem kifelé pattant.

A hajrában is fölényben futballoztak a hazaiak, de ezt nem tudták gólra váltani, így maradt a 0-0.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

B Liga, 3. csoport
Oroszország – Magyarország 0-0
Moszkva
v.: Michael Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – Anton Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zubnyin, Ozdojev (Szoboljev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzujba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 77.), Gazdag (Nagy Ádám, a szünetben), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga Kevin, 61.)

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország – Szerbia 2-2 (0-2)
gól: Calhanoglu (57.), Tufan (76.), illetve Milinkovic-Savic (22.), Mitrovic (49., 11-esből)

Kiemelt fotó: Pavel Golovkin / POOL / AFP

Máris helyzet

Nikolics kapott jó labdát, lövését Sunyin bravúrral védte… de mindez hiábavaló volt, mert a bíró les miatt lefújta az akciót.

Korábbi válogatott csatár kritikája

A korábbi háromszoros válogatott csatár, Nyikolaj Piszarjov szerint a legnagyobb baj, hogy az oroszoknak nincsenek minőségi cserejátékosaik.

„Nem igazán vannak olyan labdarúgóink, akik képesek lennének hozzáadni valamit a teljesítményhez a második félidőben pályára lépve. De összességében a csapat fizikai állapota sem a legjobb” – mondta.

Egymás ellen

A felek kilencedszer találkoznak egymással, de a magyarok korábban húsz alkalommal játszottak a jogelőd Szovjetunióval is, és legutóbb 42 éve győztek.

Az oroszok elleni két diadal egyaránt 1912-ben született, míg az 1990-es évek vb-selejtezőin mindkétszer alulmaradtak a magyarok. A legutóbbi hat meccs közül ötször az oroszok nyertek, egyszer döntetlen lett az eredmény.

A szovjetekkel vívott meccsekkel kiegészülve az összesített mérleg hat siker mellett hét döntetlen és tizenöt vereség.

Öt hírmondó

Bár előzetesen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, nincs olyan bő kerete, hogy öt-hat helyen ismét változtasson a kezdőcsapat összetételén, azért sikerült néhány cserét végrehajtania.

A vasárnapi, szerbiai összecsapáshoz képest mindössze öten maradtak a kezdő tizenegyben: Botka Endre, Szalai Attila, Kalmár Zsolt, Gazdag Dániel és Nikolics Nemanja.

Folytassa Moszkvában!

Oroszországban vívja negyedik mérkőzését a Nemzetek Ligája B divíziójának 3-as csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott.

Három forduló után az állás:
1. Oroszország 7 pont
2. Magyarország 6
3. Törökország 2
4. Szerbia 1

Olvasói sztorik